EYT'li emekli nisanda ne kadar para alacak?

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) yasasının 3 Mart’ta yürürlüğe girmesinin ardından ne kadar başvuru oldu? EYT’liye ne kadar fark yatacak? Maaş ve ikramiyeleri ne zaman ödenecek? Nisanda EYT’li emeklinin cebine ne kadar para girecek?

Güncelleme:

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) yasası 3 Mart’ta yürürlüğe girmesinin ardından yapılan emeklilik başvurusu sayısı 1 milyon 600 bine ulaştı. İşlemleri tamamlananların nisan farkları da ödenmeye başladı.  

EYT'li emeklinin hesabına kaç lira yatacak?

Martta başvurularını yapanlar, 1 Nisan’dan itibaren emekli kabul ediliyor. SSK’dan emekli olan EYT’liler 1-17 Nisan arasındaki maaş farklarını, Bağkur’dan emekli olan EYT’liler de 25 Nisan’a kadar olan farkları alacak. Yatan maaş farkları, yapılan ek ödemeyle birlikte 3 ila 3 bin 500 lira civarında olduğu belirtiliyor.

Ödemeler nereden kontrol edilecek?

Yetkililer, ödeme alıp alınmadığının e-Devlet uygulamasındaki diğer emeklilik işlemleri bölümünden emekli günlük ödeme kısmı sorgulaması yapılarak görülebileceğini belirtiyor. Maaş ve farkların başvuru yapılırken SGK’ya iletilen banka hesabına yatırıldığını ifade eden yetkililer, maaş bağlama işlemi bitene fark ve diğer hakların yattığını söylüyor.

Bankaların promosyon ödemeleri

Emekli olmaya hak kazanan EYT’liler üç yıl boyunca aynı bankadan maaş almayı taahhüt ettikleri takdirde, banka promosyonu da alacak. Emeklilere ödediği promosyonda artış yapan bankalar, EYT’liler çekmek için maaş tutarına göre 7 ila 10 bin lira arasında promosyon ödüyor.

EYT'linin alacağı toplam para ne kadar?

7 bin 500 lira olan en düşük emekli maaşı ve 2 bin lira olan ikramiye ile birlikte EYT’li emeklinin hesabına nisanda en az 20 bin lira yatacak. Maaşı mayısta bağlanan EYT’li emekliler bu rakama ilave olarak mayıs maaşı da alacak.  

Yorumlar
Kalan Karakter 800