Dünyanın en büyük evi hangi ev? Fiyatı ne kadar?

İnşa edilmesi ve tasarımının neredeyse 10 yıl sürdüğü, dünyanın en büyük evi nerede, fiyatı ne kadar? Biliyor musunuz? İşte, fiyatıyla da dudak uçuklatan 'The One'!

Gizem Kurtul Gizem Kurtul gizem@paradurumu.tv
1 6 Dünyanın En Büyük Evi Nerede?
Dünyanın En Büyük Evi Nerede?

Dünyanın en büyük evi olan ve herkes tarafından merak edilen ‘The One’  ABD’de yer alıyor. Los Angeles’ta bulunan ev, Mimar Paul McClean ve iç mimar Kathryn Rotondi’nin katkılarıyla, Nile Niami tarafından geliştirilmiştir. Evin inşası, iç tasarımı neredeyse on yılda tamamlanmıştır.

2 6 Dünyanın en büyük evinin fiyatı ne kadar?
Dünyanın en büyük evinin fiyatı ne kadar?

Evin ana girişindeki 9 metre yüksekliğinde tavanında  Los Angeles şehir merkezi, Pasifik Okyanusu ve San Gabriel Dağları’nı 360 derece görebilen ev, 340 milyon dolarlık fiyatıyla ABD’deki en pahallı ev unvanına da sahip…

3 6 Dünyanın en büyük evi kaç metrekare?
Dünyanın en büyük evi kaç metrekare?

10 bin metrekarelik alana yayılan ‘The One’ içerisinde; 510 m2 suit oda, 21 yatak odası, 42 banyo, 30 arabalık garaj, spa katı, sinema salonu, 4 pistli bowling salonu, 5 yüzme havuzu ve güzellik salonu bulunuyor. Dünyanın en büyük evi içerisinde ayrıca 120 metre uzunluğunda koşu parkuru ve 1000 m2’lik devasa bir teras yer alıyor.

4 6 Dünyanın en büyük evinin mimarı kim?
Dünyanın en büyük evinin mimarı kim?

Dünyanın en büyük evinin mimarı Paul McClean'dir. The One'ın iç mimarları ise Kathryn Rotondi ve Nile Niami'dir. Açıklanana göre evin tasarımı ve inşaası toplam 10 yıl sürmüştür

5 6 Dünyanın en büyük evinin içinde neler var
Dünyanın en büyük evinin içinde neler var

Dünyanın en büyük evi The One'un ünvanına yakışır özellikleri bulunuyor. 10 bin metrekarelik arazide bulunan evin içinde bulunanlar:

  • 30 araba kapasitesine sahip garaj
  • 5 yüzme havuzu
  • 510 metrekare salon
  • 42 banyo ve lavabo
  • Güzellik salonu
  • 21 yatak odası
  • 120 metre uzunluğunda koşu parkuru
6 6 Dünyanın en büyük evi nereden ilham alındı
Dünyanın en büyük evi nereden ilham alındı

Dünyanın en büyük evi olan The One'un ilham kaynakları olarak Bulgari, Baccarat ve Aman gibi lüks otellerin renk ve ışıkları gösterilmiştir. Ayrıca Rodeo Drive’da yer alan Tom Ford’un mağazası The One için ana ilham kaynağı olmuştur.

Etiketler dünyanın en
Yorumlar
Kalan Karakter 800