Yaz döneminde en çok hangi rotalar tercih edildi?

Biletbayisi.com, 2023 yaz dönemine ait seyahat tercihleriyle ilgili verileri açıkladı. Peki en pahalı uçak bileti ne kadardı? En çok hangi ayda seyahat edildi? İşte detaylar...

Güncelleme:

Biletbayisi.com, 2023 yaz dönemi verilerine göre,  yaz aylarında, yurt içinde en çok tercih edilen güzergah "İstanbul-Antalya" olurken, en çok satılan uçak bileti destinasyonu ise "İstanbul-Muğla" oldu. Yurtdışında ise en çok aranan rota "İstanbul-Londra" iken, en çok satılan biletler "İstanbul-Bakü" rotasına aitti.

En yüksek uçak bileti satışı haziran ayında oldu

Popüler rotalarda yıl içinde dikkat çekici değişiklikler gözlendi. Özellikle "İstanbul-Mardin" ve "İstanbul-Berlin" rotalarında uçak bileti aramalarında belirgin bir artış yaşanırken, en yüksek uçak bileti satışları haziran ayında gerçekleşti ve bu dönemdeki satışlar, diğer yaz aylarına kıyasla yüzde 70 arttı, bu da Kurban Bayramı tatiline denk geldi.

Yaz döneminde web kullanıcıları özellikle İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya ve Trabzon şehirleri için uçak biletleri satın almayı tercih ederken; İOS kullanıcıları İstanbul, İzmir, Antalya, Muğla ve Ankara destinasyonlarına yoğun ilgi gösterdi. Android kullanıcıları ise İstanbul, Antalya, Muğla, Adana ve İzmir için uçak bileti satın aldı.

En pahalı uçak bileti hangi rotada?

Biletbayisi.com üzerinden alınan en pahalı yurtdışı uçak bileti, gidiş-dönüş İstanbul-Medellin rotası için ödenen 89 bin 426,29 TL oldu. Yurt içi uçak bileti satışında en yüksek fiyatlı olan ise gidiş-dönüş Sivas-Kıbrıs rotası için 15 bin 822 TL olarak gerçekleşti. En ucuz yurt içi bilet temmuzda "İstanbul-İzmir" rotasında 299 TL'ye, yurtdışında ise İstanbul-Londra uçuşunda 879 TL'ye satıldı.

Mobil uygulama kullanımı özellikle kadınlar arasında daha yaygın. Her ay yeni özellikler ekleyerek kullanıcı kitlesini genişleten biletbayisi.com uygulaması üzerinden uçak bileti satın alanların yaş ortalaması 34 oldu. Kullanıcıların yüzde 64'ü kadınlardan, yüzde 36'sı ise erkeklerden oluştu.

Etiketler Seyahat yaz
Yorumlar
Kalan Karakter 800