Steam'dan Türkiye için önemli karar! Artık TL kullanılmayacak

Oyun platformu Steam, Türk Lirası ile yapılan satışları sonlandırma kararı aldığını açıkladı. İşte nedeni...

Son dönemde döviz kurlarının yükselmesi ve değişen dalgalanmaların etkisiyle Steam, Türkiye pazarı için dikkat çekici bir değişiklik yapma kararı aldı. Dünyanın en ünlü ve en çok kullanılan oyun platformlarından biri olan Steam, 20 Kasım'dan itibaren Türk Lirası ile yapılan satışları sonlandırma kararı aldığını duyurdu.

Artık USD üzerinden satış olacak

Bu karar, Türk oyunseverler için büyük bir sürpriz oldu ve Steam'in ana sayfasında resmi bir açıklama olarak yer aldı. Açıklamada, "Türkiye'deki fiyatlandırma ve Steam cüzdan bakiyeleri 20 Kasım'dan itibaren USD (Amerikan Doları) üzerinden işlem görecek" denildi.

Bu ifadenin anlamı, Türkiye'deki oyun fiyatlandırmalarının ve Steam cüzdanlarında bulunan bakiyelerin 20 Kasım'dan itibaren Türk Lirası yerine Amerikan Doları'na dönüşeceğidir. Başka bir deyişle, Steam üzerinden artık Türk Lirası ile alışveriş yapmak mümkün olmayacak.

Steam bu kararı almasının nedenlerini şu şekilde açıkladı:

“Arjantin ve Türkiye’de son yallarda yaşanan yüksek kur oynaklığı, oyun geliştiricilerinin bu para birimleri cinsinden uygun fiyatları seçmesini ve sürekli güncel tutmasını güç bir hale getirdi. Geliştirici buluşmalarımızda ve sohbetlerimizde bu geri bildirimle çok sık karşılaştık. Buna ek olarak bu ülkelerde/bölgelerde sürekli olarak yaşanan kur dalgalanmaları, ücretler, vergiler ve lojistik sorunlar kaynaklı olarak Steam ödeme yöntemlerini güncel ve çalışır halde tutmakta büyük güçlükler yaşadık. (…)”

 

Etiketler Steam
Yorumlar
Kalan Karakter 800