Sonbahar aylarında ekonomik Pumpkin Spice Latte Tarifi: Sırrı tarifinde saklı

Sonbahar aylarının çok sevilen içeceği Pumpkin Spice Latte tekrar kahvecilerde yerini aldı. Biz de sizlere evinizde de yapabileceğiniz oldukça kolay ve sağlıklı bir tarif vermeye geldik.

Güncelleme:

Balkabağı mevsimi sonbaharın gelmesiyle birlikte hepimiz yavaş yavaş yazın parlak koşturmacasından kendimizi baharın sakin ve hafif karanlık günlerine bırakmaya hazırlanıyoruz. Sonbaharın vazgeçilmez içeceği olan Pumpkin Spice Latte de tekrar en gözde içecekler arasında yerini aldı. Gerek ekonomik gerek de ev yapımı sağlıklı bir seçim olarak bugün sizlere harika bir lezzette Pumpkin Spice Latte tarifi vereceğiz.

Ayrıca vegan olan bu tarifimizi denemeyen kalmasın, ev yapımı olan versiyonumuzda orjinalinden farklı olarak yapay tatlandırıcıya da yer vermedik. İşte tarifimiz:

Ev Yapımı Pumpkin Spice Latte

Tarifin malzemeleri:

  • 2 çay kaşığı balkabağı püresi
  • bir tutam öğütülmüş tarçın, artı servis için ekstra
  •  bir tutam öğütülmüş zencefil
  •  bir tutam öğütülmüş hindistan cevizi
  •  30ml espresso veya sert kahve
  •  250ml süt (sütü vegan kullanabilirsiniz)

Adım 1

Balkabağı püresini ısıya dayanıklı büyük bir bardağa veya kupaya koyun. Baharatları ve espressoyu püre ile birlikte karıştırın.

Adım 2

Sütü bir tencerede kısık ateşte dumanı tütene ve köpürene kadar ısıtın. Daha önce yaptığınız karışıma sütü de ekleyin ve sütün köpüğünü de üzerine kaşıkla ekleyin. Malzemelerin harmanlanması için karıştırın, ardından servis etmeden önce üzerine biraz daha tarçın ekleyebilirsiniz.
 
Afiyet olsun! Bunun gibi daha fazla tarif ve ilgili içerik için bizleri takip etmeyi unutmayın.

Yorumlar
Kalan Karakter 800