Prof. Dr. Emine Parlak Eris virüsüne karşı uyarıyor!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de COVID-19'un Eris varyantının 9 kişide tespit edildiğini, ancak bu durumun endişe konusu sayılmaması gerektiğini bildirmişti.

Güncelleme:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de COVID-19'un Eris varyantının 9 kişide tespit edildiğini, ancak bu durumun endişe konusu sayılmaması gerektiğini bildirmişti. Şimdilik sadece yurtdışı temaslı kişilerde görülen Eris varyantının yayılmaması için alınması gereken önlemlerden Prof. Dr. Parlak bahsetti.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Eris varyantının yurt dışı temaslı kişilerde tespit edildiğini belirtti ve şunları ekledi: "Hasta etme gücünün düşüklüğünü bildiğimiz Eris varyantı, Referans Laboratuvarımızda yapılan incelemeler sonucunda 9 kişide tespit edildi. Bu kişiler yurt dışı temaslı ve aynı ildeler. Mevcut tedbirlere ve gündelik hayatımıza devam edeceğiz. Durum, başka ülkelerde yaygın olduğu için bizde de ortaya çıkması muhtemeldi. Büyüklerimizi ve kronik hastalarımızı koruyacağız."

Prof. Dr. Emine Parlak Eris virüsüne karşı uyarıyor! resim: 0

Prof. Dr. Emine Parlak Konuştu: "Varyantları Daha Çok Testle Takip Etmeliyiz"

Salgının kontrol altına alınması ve yeni varyantların ortaya çıkma sıklığının artması, hastanelerdeki tarama testlerinin azalmasına neden oldu. Prof. Dr. Emine Parlak, Eris gibi yeni varyantların bulaşıcılık ve risk boyutlarının bilimsel olarak tespit edilmesi için test sayısının artırılması gerektiğini belirtiyor.
 
Parlak, bazı ülkelerin kalabalık alanlarda maske kullanımına geri döndüğünü de belirtti ve "Eskisi gibi kapanma döneminin olacağına inanmıyorum ama risk grupları için yine kalabalık alanlarda maske kullanımı söz konusu olabilir. Varyantları daha çok testle takip etmeliyiz, gündemimiz bu olmalı." şeklinde konuştu. Parlak ayrıca, risk gruplarına yönelik tedbirlerin ciddiye alınması gerektiğini vurguladı.
 
Prof. Dr. Emine Parlak, "İnfluenza aşılarının risk gruplarına mutlaka uygulanması gerekiyor. İleri yaştakiler, gebeler, ek hastalığı olanlar, diyabeti olanlar bunlara örnek." dedi ve ekledi: "Onun haricinde el yıkamak, kalabalık ortamlara dikkat etmek, öksürürken mutlaka mendil kullanmak gibi kurallara uymak yeterli."

Etiketler eris virüs
Yorumlar
Kalan Karakter 800