Mercedes, Aksaray'daki kamyon fabrikasını güneş enerjisiyle güçlendiriyor!

Mercedes, sürdürülebilir üretim merkezlerine olan taahhüdünü Aksaray'daki kamyon fabrikasında hayata geçiriyor ve güneş enerjisi santralini devreye alıyor.

Güncelleme:

Mercedes, sürdürülebilir üretim merkezlerine olan taahhüdünü Aksaray'daki kamyon fabrikasında hayata geçiriyor ve güneş enerjisi santralini devreye alıyor. Mercedes'in Türkiye'deki yatırımları hız kesmeden devam ediyor ve bu son adım temiz enerji endüstrisi için büyük bir ilgi odağı oluşturuyor.

Alman otomobil devi, Aksaray Kamyon Fabrikası'nda 1.3 MWp kurulu güce sahip Güneş Enerjisi Santralini faaliyete geçirdi. Bu santral sayesinde yıllık yaklaşık 900 ton karbon salımının önüne geçilmesi hedefleniyor ve aynı zamanda elde edilen enerji ile çevreye 22 bin 120 adet ağaç dikiminin sağlayacağı fayda elde edilecek.

Mercedes, Aksaray'daki kamyon fabrikasını güneş enerjisiyle güçlendiriyor! resim: 0

Bu, Mercedes'in sürdürülebilirlik ve temiz enerji alanındaki taahhüdünün bir parçası olarak gerçekleşiyor. Daha önce Haziran ayında Pazarlama Merkezi'nde 3.5 MWp gücünde bir Güneş Enerjisi Santrali devreye almış olan şirket, sürdürülebilirlik çerçevesindeki çalışmalarını bu yeni santralle sürdürüyor.

Mercedes-Benz Türk, "Yeşil Hedefler" programı kapsamında 2039 yılına kadar üretim sırasında sıfır CO2 salımı hedefliyor. Mercedes-Benz Türk Aksaray Fabrika Direktörü Ulf Raese, Aksaray'daki Güneş Enerjisi Santrali ile yıllık 1 milyon 900 bin kWh elektrik enerjisi üretmeyi amaçladıklarını belirtti.

Mercedes, Aksaray'daki kamyon fabrikasını güneş enerjisiyle güçlendiriyor! resim: 1

Santral, fabrikanın elektrik ihtiyacının yüzde 8'ini karşılayacak ve yıllık 900 ton karbon salımının engellenmesine katkı sağlayacak. Santralden elde edilen enerji ile 656 hanenin bir yıllık elektrik tüketimi karşılanacak, ayrıca çevreye 22 bin 120 adet ağaç dikiminin sağlayacağı fayda elde edilecek.

Ulf Raese, bu önemli adımın sürdürülebilirlik ve çevre koruma alanındaki taahhütlerini vurgulayarak sözlerini tamamladı.

“Mercedes-Benz Türk’ün tesislerinde güneş enerjisi kullanma hedefi doğrultusunda çalışmalarımızı bundan sonra da sürdürerek, yeşil enerjiye dönüşüm için üzerimize düşeni yapacağız.”

Bu gelişme hakkında ne düşünüyorsunuz? Güneş enerjisi yatırımları artmalı mı? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Yorumlar
Kalan Karakter 800