Kylie Jenner'ın dudak kiti ile gelen serveti!

Kardashian-Jenner ailesinin genç üyesi Kylie Jenner, dünya çapında üne kavuştu. Lüks yaşamı sosyal medya paylaşımlarında göze çarparken Kylie Jenner’ın serveti nedir, Kylie Jenner ne kadar kazanıyor sorularının cevabı sıkça aranmakta. İşte, Kylie Jenner’ın çok merak edilen serveti!

Para Durumu Para Durumu info@paradurumu.tv

Kardashian- Jenner ailesinin genç üyesi ve popüler realite şovu "Keeping Up with the Kardashians"ın yıldızlarından biri olan Kylie Jenner, Kozmetik endüstrisinde yarattığı devrimle bir fenomene dönüştü.

Jenner 2015’te modellik kazancının 250.000 dolarını kendi tasarladığı bir dizi dudak kitini piyasaya sürmek için kullandı. Böylece "Kylie Cosmetics" adlı kozmetik şirketinin temellerini de atmış oldu. İlk ürünlerinin hızla tükendiğini gören Jenner, bu işi daha da büyütmeye karar verdi. İlerleyen yıllarda Jenner, makyaj koleksiyonlarının yanı sıra cilt bakım ürünleri de çıkarmaya başladı.

Büyük satışlar ve çılgın servet!

Jenner, Ocak 2020'de kozmetik şirketi Kylie Cosmetics'in %51'ini başka bir firmaya 600 milyon dolara sattı. Satıştan vergiler çıktıktan sonra yaklaşık 500 milyon dolar kazandı.

Bu anlaşmayla birlikte Kylie Jenner'ın net serveti 2023 yılı itibarıyla 680 milyon dolara ulaştı ve böylece Amerika'nın kendini yaratmış kadınlarının en zenginleri listesinde yer aldı.

Kylie Jenner ve Kylie Cosmetics 2023
Kylie Jenner ve Kylie Cosmetics 2023

Jenner, hâlâ Kylie Cosmetics'in tahmini %44'üne sahip durumda ve markasını genişletmeye, yeni ürünler piyasaya sürmeye devam ediyor. Onun hikayesi, bir televizyon yıldızının, genç bir girişimciye dönüşümünü ve bir kozmetik imparatorluğunun nasıl hızla büyüdüğünü anlatıyor.

Kylie’nin Ölçüleri
Kylie’nin Ölçüleri

Kylie'nin fiziksel görünümü popülaritesine büyük ölçüde katkıda bulunuyor. Kum saati şeklinde bir vücuda sahip olan Jenner’in ölçüleri şöyle;

  • Boy: 1,68 m
  • Ağırlık: 65 kg
  • Bel Ölçüsü: 68,58 cm
  • Kalça Boyutu: 91,44 cm
  • Kıyafet bedeni: 36
  • Vücut ölçüleri: 96,52 - 68,58 - 91,44 cm
  • Ayakkabı numarası: 38,5- 39
Kylie Jenner ve ailesi
Kylie Jenner ve ailesi

Kylie, Amerikalı bir Hristiyan ailenin kızı olarak 10 ağustos 1997’de Los Angeles, California'da doğdu ve orada büyüdü. Annesi Kris Jenner, bir iş kadını; babası Bruce Jenner ise eski bir Olimpiyat dekatloncusu.

Ünlü Kardashian kardeşler; Kourtney, Kim ve Khloe, Kylie'nin üvey ablalarıdır. Kendall Jenner ise Kylie'nin biyolojik ablasıdır. Rob Kardashian adında bir üvey erkek kardeşi daha olan Kylie Jenner'ın ayrıca annesinin son evliliğinden Burt, Brandon, Brody Jenner ve Casey Jenner olmak üzere dört üvey kardeşi daha bulunuyor. Jenner’ın ailesinde üvey kardeşleri dahil ünlü olmayan kimse yok gibi! Kylie 2007 yılında henüz 10 yaşında "Keeping Up with the Kardashians" adlı reality show ile televizyona ilk adımını attı. Böylece genç yaşta ün ve popülariteye kavuştu.

Özellikle "America's Next Top Model", "Kourtney and Kim Take New York" ve "Khloe&Lamar" gibi reality şovlardaki üstün performansıyla dikkat çeken Jenner, televizyon kariyeri boyunca 2013'te Teen Choice Ödülleri, 2016'da Capricho Ödülleri ve 2019'da Streamy Ödülleri gibi çeşitli ödüller kazandı.

Kylie Jenner şu anda evli olmamasına rağmen, ünlü Amerikalı rapçi, şarkıcı ve söz yazarı Travis Scott ile 2017’den beri birlikteydi.

Çift 2018'de kızları Stormi Webster'in doğumunu ve ilişkilerini açıklayarak büyük bir süprize imza attı.

Jenner, 2015 yılında "Kylie Lip Kit" adı altında ilk rujunu piyasaya sürdü. Ayrıca aynı yıl içinde Justine Skye'ın "I'm Yours" adlı müzik videosunda yer aldı. 2016 yılında ise kozmetik işletmesinin adını "Kylie Cosmetics" olarak değiştirdi ve bir dizi dudak kitinin reklamını yaptı.
2019 yılında yarı kız kardeşi Kim ile birlikte bir cilt bakım şirketi kurdu ve yeni bir parfüm markası çıkardı. Daha sonra yarı kız kardeşi Khloe Kardashian ile birlikte bir başka kozmetik şirketi daha kurdu.

Kylie henüz 26 yaşında olmasına rağmen kariyeri boyunca birçok ödül kazandı. 2013'te Teen Choice Ödülleri'nde Choice TV Reality Star Female kategorisini kazandı, Capricho Ödülleri kazananlarından oldu. Ayrıca, 2017 yılında yılın en çok konuşulan kişisi ödülünü aldı. 2019'da Streamys'den En İyi İş Birliği ödülünü ve 2020'de Fragrance Foundation Awards'da Yılın Popüler Parfümü ödülünü kazandı.

Bununla birlikte, 2018 yılında Forbes dergisinin kapağında yer aldıktan sonra Kylie Jenner bir dizi tartışmanın içine girdi. Forbes'a göre Kylie'nin 900 milyon dolarlık bir serveti var ve en genç kendi kendini milyarder yapan kişiler arasında!

Kylie Jenner, Instagram'da 397 milyonla en çok takipçisi olan kadınlar arasında yer alıyor. Kylie Jenner'ın milyoner olması, kariyerindeki başarıları, popüleritesi, sosyal medya etkileyiciliği ve güzel görünümünün bir sonucudur. Ancak, ünlü ve varlıklı bir aileye doğmuş olması ve ailesinin bağlantıları, onun kariyerindeki başarısına katkı sağlamaya devam ediyor.

Etiketler serveti Kylie Jenner
Yorumlar
Kalan Karakter 800