Tüm zamanların en büyük satıcısı nasıl toplam 13.001 araba sattı?

Muhtemelen araba satıcılarını düşündüğünüzde aklınıza pek iyi şeyler gelmiyor olabilir ama Joe Girard’ı hiç duydunuz mu? Joseph Samuel Girard, dünyanın en iyi satış temsilcisi olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. 1963 ve 1978 yılları arasında Chevrolet bayiliğinde tam olarak 13,001 araba sattı.

Güncelleme:

Ortalama olarak Joe her gün ikiden fazla araba satıyordu. Tatil günleri ve hafta sonları hesaba katıldığında ise bu sayı altıya çıkıyor. Joe en iyi gününde 18 araba, en iyi ayında 174 araba sattı. En iyi yılında 1,425 anlaşma kapattı. Hatta Kuzey Amerika'daki tüm diğer bayiliklerin %90'ından çok daha fazla araba satmış oldu.
 
Bu hikâyeyi inanılmaz yapan şey nedir biliyor musunuz? Bu arabaları tek tek müşterilere satmış olması ve toplu bir anlaşmanın olmaması.
 
İlk başlarda Joe iş aramakta pek başarılı olamamıştı ama bir gün bir Chevrolet bayiliğinin satış müdürüne iş başvurusu yaptı. Müdür, Joe'nun deneyimsiz olmasından ve Ocak ayındaki satışlardaki düşüşlerden dolayı ona ilk başta işi vermek istemedi ama Joe adama sadece bir masaya ve telefona ihtiyacı olduğunu bu yolla ona bir sürü araba sattıracağını söyledi. Ve öyle de oldu, Joe aynı gün ilk arabasını sattı ve satışları sürekli olarak yükseldi. Bayideki tüm satıcıları geçmişti artık ve herkes bundan şikayetçiydi. En sonunda patron Joe’yu fazla agresif ve hırslı bulduğundan işten çıkardı. Fakat artık Joe satış işini gerçekten yapabildiğini biliyordu.

Tüm zamanların en büyük satıcısı nasıl toplam 13.001 araba sattı? resim: 0
 
Kendine ve dünyaya bunu kanıtlamaya hazırdı. Joe hemen Michigan, Eastpointe'deki Merollis Chevrolet'te hiç zorlanmadan 2. işini buldu.
 
12 yıl boyunca, Joe diğer herhangi bir satıcıdan kat ve kat fazla araba ve kamyonet sattı. Birçok bayinin toplamda sattığından çok daha fazlaydı bu satışlar. Hiçbir satıcı, hem otomobiller hem de kamyonetler için bu unvanı bir yıldan fazla koruyamamıştır.
 
2001 yılında, Joe, bu onuru almak üzere Automotive Hall of Fame'e alındı. On beş yıllık satış kariyeri boyunca, Joe, hepsi perakende satış olarak, 13,001 yeni araba ve kamyon sattığı için
Joe Girard dünya genelinde en çok araç satan tek kişi olarak Guinness Rekorlar Kitabı tarafından onurlandırıldı.

Başarısının Sırrı Neydi?

Joe için sıkı çalışmak ve en önemlisi müşterilere karşı düşünceli olmanın en önemli iki şey olduğunu söylerdi. Joe’ya göre en başarılı satıcılar hem sevimli hem de çalışkandır. Joe’nun sevimli olmaktan kastı müşterilere aslında çok da zamanını almayacak fakat onların hoşlarına gidecek jestler yapmaktı. Joe sürekli her bir müşterisi ile iletişim halindeydi ve ondan bir kere bile alışveriş yapmış olsanız size her bayramda ve özel günde kart gönderirdi. Ve bu da tabiki müşterilerin çok hoşuna giden bir şeydi ve Joe’nun ismi ağızdan ağıza yayılıyordu.

Başlangıçta her kartı kendi atardı ancak daha sonra artan müşteri yoğunluğu ile başa çıkmak için bir asistan işe alması gerekti. Her ay 13,000 kart göndermeyi hayal etsenize. Mesajının iki amacı vardı, bunlar müşterilerinin onlara gelen kartı bir reklam broşürü olarak değil gerçekten değer verdikleri bir arkadaştan gelen bir mesaj olarak görmesiydi ve onları biraz da olsa mutlu etmekti.
 
Bu hikâyeden özetle siz de başarılı bir satıcı olmak istiyorsanız Joe Girard’ın tavsiyelerine kulak verebilirsiniz. Okuduğunuz için teşekkür ederiz.

Etiketler Araba
Yorumlar
Kalan Karakter 800