Bayramda İstanbul'da gidebileceğiniz sakin tatil yerleri

Bayram tatilleri, aileniz ile birlikte zamanınızı en güzel şekilde değerlendirebileceğiniz ve yeni yerler keşfedebileceğiniz günlerdir. Özellikle şehrin stresinden yorulanlar bayramlarda daha sakin yerleri tercih ediyor. İşte bayram tatilinde içinizi huzurla dolduracak tatil yerleri...

Gizem Kurtul Gizem Kurtul gizem@paradurumu.tv
Ağva
Ağva

Latince “iki dere arasına kurulmuş köy” anlamına gelen Ağva, Göksu ve Yeşilçay derelerinin arasında bulunan ve pek çok doğal güzelliğe sahip minik bir kasaba. Bayram tatilinde şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyenlerin bir numaralı adreslerinden biri olan Ağva, aynı zamanda mükemmel bir manzaraya sahip. Nehrin etrafında yeşilin binbir tonunu görebileceğiniz Ağva’ya arabanızla yapacağınız yolculuk sırasında daha pek çok güzelliğe şahit olacaksınız.

En sakin tatil yerleri arasında yer alan Ağva, genellikle günü birlik bir seyahat rotası olarak tercih edilse de mutlaka görülmesi gereken yerler arasında ön sıralarda. Eğer Ramazan bayramında kaçacak bir yer arayışındaysanız fakat yalnızca bir gününüzü ayırabiliyorsanız bu güzel kasabayı da alternatifleriniz arasına ekleyebilirsiniz. 

Heybeliada
Heybeliada

Prens Adaları’nın en yeşil adası Heybeliada, özlediğimiz İstanbul nostaljisini yaşamak, doğada kendini unutmak, özgünlüğünde zamanı durdurmak için en keyifli rotalardan… Aya Nikola Kilisesi, İsmet İnönü Evi, Ümit Tepesi ve Aya Triada Kilisesi (Rum Lisesi), Krimnos Kilisesi, Heybeliada Camisi ile adayı baştan aşağı gezebilirsiniz.

Garipçe
Garipçe

Rumelikavağı ile Rumelifeneri’nin arasında küçük bir köy olan Garipçe, özellikle lezzetli balık yemek ve hafta sonu brunch yapmak isteyenlerin en çok tercih ettiği yerlerden biri. Minik bir köy meydanı, kalesi ve balıkçı sandallarıyla size şehirden uzak, huzurlu birkaç saatin garantisini veriyor burası. Hacıosman Metro durağından kalkan İETT’lerle dahi ulaşabileceğiniz yakınlıktaki bu sevimli köyde, teknelerle plaja ulaşabilir ve denize girebilirsiniz.

Şile
Şile

İstanbul’un yanı başında büyüleyici doğası, turkuaz denizi, tertemiz havası ile Şile, şehirden biraz uzaklaşıp dinlenmek isteyenler için biçilmiş kaftan! Şile Kalesi’ni görüp, Şile Feneri’nde fotoğraf çekebilirsiniz.

Kilyos
Kilyos

Halk plajı ve özel işletmelerin bulunduğu farklı alternatifleriyle Kilyos, hiç şüphesiz herkesin gönlünü kazanacak bir güzelliğe sahip. Özellikle kalabalığın çekildiği sabahın erken saatleri ve akşam saatlerine doğru sahil, size uzun zamandır hayalini kurduğunuz günü yaşatıyor. Binicilik, restoranlarında keyifli bir yemek ve hatta kamp burada yapabileceğiniz aktivitelerden bazıları.

Kaynak: https://istanbulsenin.istanbul/

Etiketler İstanbul bayram
Yorumlar
Kalan Karakter 800