Bayram tatilinde nereye gitsek?

Kurban bayramı yaklaşıyor. Bu 9 günlük bayram tatilinde plan yapmamış olanlar rota arayışlarına başladı. İşte Kurban Bayramı’nda keyifli vakit geçirilebilecek yerler…

Gizem Kurtul Gizem Kurtul gizem@paradurumu.tv
Kurban Bayramı tatili için seyahat önerileri
Kurban Bayramı tatili için seyahat önerileri

Kurban Bayramı’na sayılı gün kala, seyahat sitesi Enuygun.com, 9 güne uzatılan tatil için önerilerde bulundu. 

Bodrum
Bodrum

Bodrum, listenin ilk sırasında yer alıyor. Sakin bir tatil için Turgutreis'te, hareketli bir seyahat içinse Bodrum merkez tercih ediliyor. Denize girmek için Kargıcak Koyu, Yalıkavak Halk Plajı, Bitez Plajı ve Bardakçı Koyu tercih edilebilir. Bölgede keşfedilmeyi bekleyen cazibe merkezleri listesinde ise Halikarnas Mozolesi, Bodrum Kalesi ve Zeki Müren Sanat Müzesi bulunuyor.

Antaya
Antaya

Bayramı Türkiye'nin en sıcak şehirlerinden Antalya'da geçirmek isteyeneler Kaputaş'ı bünyesinde barındıran Kaş'ı tercih edebiliyor. Kaş'ta misafirlerine eşsiz köy kahvaltısı sunan butik otel seçeneklerinden birinde kalabiliyor, Kaputaş Plajı'nda gün boyu keyif yapabiliyor ve seçilecek restoranda günbatımını izleyerek lezzetli Türk yemeklerinden tadılabiliyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne giren Xanthos ve Antiphello antik kentlerini de ziyaret etmek mümkün.

Batum
Batum

Yalnızca kimlik kartıyla giriş yapılabilecek ülkenin en büyük şehirlerinden Batum, bayram tatilini unutulmaz kılacak güzellikte bir destinasyon. Şehirde denize girmek için Kvariati ve Gonio plajları tercih edilebiliyor. Batum Botanik Bahçesi, Ali ve Nino heykelleri, Kutsal Trinity Kilisesi ve Batum Bulvarı da şehri keşfetmek için görülmesi gereken noktalar.

Karaburun
Karaburun

İzmir'in Urla'ya komşu ilçesi Karaburun da sessiz, sakin ambiyansıyla beğeni kazanan yerlerden. Kafa dinlemek için tercih edilebilecek Karaburun'da denize girmek için çok sayıda seçenek var. İncirlikoy, Badem Bükü ve Bodrum Plajı ilçenin en popüler plajları. Sarpıncık Feneri ve Mordoğan ise Karaburun'un önemli cazibe noktaları.

Selimiye
Selimiye

Selimiye’de bayram tatili için tercih edilen yerlerden. Selimiye'de denize girilebilecek seçenekler Sığ Liman ve Cennet Koyu olurken, cazibe merkezleri arasında da Turgutlu Şelalesi ve Aşk Adası buluyor.

Etiketler Kurban Bayramı
Yorumlar
Kalan Karakter 800