Başladığınız işi kolayca bitirmenin 6 yolu

Başladığınız işi bitirmenize yardımcı olacak püf noktalarını açıklıyoruz.

1 6 Tek seferde öncelikli olan yalnızca bir işe odaklanın

Evet, gün içinde yapmamız gereken, hatta diğer günlere sarkan pek çok işimiz oluyor. Bu işleri öncelik ve aciliyet sırasına göre dizmeniz nereden başlayacağınıza karar vermenize yardımcı olabilir. Bir süre belirleyin ve bu süre zarfında sadece tek bir göreve odaklanın.

2 6 Araya giren ve dikkatinizi dağıtabilecek şeyleri göz ardı edin

Çalışırken dünyanın durmasını bekleyemeyiz. Telefonumuza bildirimler gelmeye devam edecek, belki iş arkadaşlarımız bize laf atıp takılacaklar veya aklımıza akşam yemeği için yeni bir tarif denemek gelecek. Bunlar normal ve olmaya her zaman devam edecek. Biz kendi odağımızı yaptığımız işte tutmakla sorumluyuz. Telefondaki bildirimlere bakmayı, yemek tarifini incelemeyi veya ofis arkadaşlarınızla laflamayı işinizi bitirdiğiniz veya mola verdiğiniz anlara bırakın.

3 6

Ertelemek o anlık iyi hissettirse de yapılması gereken işler, tamamlanması gereken görevler söz konusu olduğunda sorumlu, gerçekçi veya yapıcı bir yaklaşım değil. Tıpkı soğuk denize yavaş yavaş girmenin saha sancılı olması gibi, cesaretinizi ve özgüveninizi toplayın ve işin içine dalın!

4 6 Yeniliklere açık olun. Esnek bir zihin yol boyunca motive kalmanıza yardımcı olacaktır

Tamamlamanız gereken görev diğer insanların katılımını gerektiriyor olabilir. Görev arkadaşlarınızın fikirlerine açık olun, aranızda beyin fırtınası yapmaktan çekinmeyin. Sorumluluk sizdeyse böyle yaratıcı süreçleri başlatan olun. İletişimin kolaylıkla kurulduğu ortamlar herkesin katkıda bulunmasına ve faydalı hissetmesine önayak olur. Ne demişler, bir elin nesi var, iki elin sesi var.

5 6 Devam edin, ne kadar zor olsa da

Kimi zaman zorlanmamız çok normal. Önemli olan zorlanmak değil, zorluklar karşısındaki tavrımız. Eğer zorlandığımız anda vazgeçersek bu, ilerlememizi engeller. Bebeklerin ilk adımlarını düşünün. Ne kadar korkutucu gelse de buna cesaret etmeseler, ayağa kalkarlar mıydı? Kaldı ki zorluklarla mücadele etme kasınızı geliştirdikçe kendinize olan güveniniz artacak ve yoldaki sıkıntılar sizi daha az zorlayacak.

6 6 İşin yarısına vardığınızda kendinizi tebrik edin ve kat ettiğiniz yolu kutlayın

"Mevzu varmak değil, yolu nasıl yürüdüğünüz" lafını duymuşsunuzdur. Sadece kat ettiğiniz yolu kutlamak bile size sonuca varmak için gereken motivasyonu sağlayacaktır. Zorluklardan korkmayın, ama kendinizi takdir etmeyi de unutmayın!

Yorumlar
Kalan Karakter 800