Babalara 7 Tavsiye

Bu pazar Babalar Günü. Babalar için yedi para tavsiyem var.

Kendinize Yatırım Yapın

Sürekli değişen bir dünyada yaşıyoruz; siz bu değişime nasıl ayak uyduruyorsunuz? Her zaman öğreniyor, büyüyor ve uyum sağlıyor olmalısınız. Ailenizi, kariyerinizi veya işinizi bir sonraki seviyeye taşımak için kendinizi geliştirmeyi bırakmayın.

Aile Bütçesi

Ailenizle birlikte aylık bütçe oluşturun ve harcamalarınızı takip edin. Gelir ve giderlerinizi düzenli olarak kontrol edin ve tasarruf yapabileceğiniz alanları belirleyin.

Acil Durum Fonu

Acil durum fonunuz, en az altı aylık yaşam masraflarını karşılayacak kadar nakit içersin. Henüz böyle bir birikiminiz yoksa, küçük başlayın, ama dikkatlice. Her ay maaşınız yatar yatmaz belirli bir miktarı tasarrufa ayırın.

Çocuklarınıza Para Bilincini Öğretin

Çocuklar görür, duyar, ister... Bu doğaldır. Önemli olan onlara kendi aile değerlerinizi göstermek, öğretmek. Önce siz tasarrufu hayatınıza yayın, sonra çocuklarınıza rol model olun. Onlara istekler ile ihtiyaçlar arasındaki farkı öğretin. Gelecek planlarından, hedefle yaşamaktan bahsedin.

Eşinizle Parayı Konuşun

Her hafta bir gün belirleyin ve yarım saatinizi bütçe, para konularını konuşmaya ayırın. Ölçemediğiniz şeyleri yönetemezsiniz. Bütçenizi, harcamalarınızı, her şeyi yazılı tutun. İşler planladığınız gibi gitmezse birbirinizi suçlamayın, yeniden bütçe yapın.

Emeklilik Planı

Kendinizin ve ailenizin geleceğini göz önünde bulundurarak emeklilik planı yapın. BES yaptırmak, geleceğiniz için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biri.

Anılar Yaratın

Kaliteli zaman geçiren bir aile, güçlü bağlar kurar. Ailenizle güzel hatırlayacağınız anılar yaratmayı unutmayın. Sevdiklerimizle ‘hatıra yaratacak deneyimler’ hayatımızı daha renkli ve zengin kılıyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800