Butik iş fikirleri

Yalnızca bir alana yönelik hedeflerle hayata geçirilen butik işler, sadık müşteri kitlesine hitap etmeyi ve sürdürülebilir karlı bir işletmeyi mümkün kılıyor.

1 7 ÖNCE İŞLETME PLANI HAZIRLANMALI
ÖNCE İŞLETME PLANI HAZIRLANMALI

Butik iş fikriniz varsa hayata geçirmek için ilk yapmanız gereken işletme planınızı hazırlamak. İşletmenizin ana iş kolunu, müşteri kitlesini, hedeflerini ve başlangıç yatırımı için bütçe ihtiyacını bu plana dahil etmek gerekiyor.

Eğer bankadan veya yatırımcılardan kredi almak istiyorsanız bir işletme planına mutlaka ihtiyacınız var.

Butiğinizi online açmayacaksanız, açacağınız bölgeyi iyi belirleyin, gerekli izin ve belgeleri alın ve gerekli malzemeleri temin edin. Ayrıca online olarak hizmet verecekseniz stok ve kargo işlemlerini de hesaba katmalısınız.

Gerçekleştirebileceğiniz sabit ya da online butik iş fikirleri şöyle:

2 7 Butik kıyafet mağazası

Mağazanızda sadece çocuk kıyafetleri, özel kostümler ya da uygun fiyatlı ikinci el ürünler satmaya odaklanabilirsiniz. Özellikle ilgi alanınıza giren kıyafetlerin ticaretini yapmanız, işinizde kendinizi de geliştirmenizi sağlayacaktır. Geri dönüşüm kıyafetler, özel baskılı tişörtler ya da yerel geleneksel kıyafetler online satışla dünyanın her bölgesinden alıcı bulacaktır. 

3 7 Butik pasta mağazası

Mağazanızda sadece sağlıklı tariflerle yapılan ürünlerin satılması sizi diğerlerinden farklı kılacak bir unsur. Ya da kullandığınız malzemelerle de öne çıkabilirsiniz. Siyez unu, hurma şekeri, Aydın inciri vb..

4 7 Butik takı mağazası
Butik takı mağazası

Takı kadınların olmazsa olmazı. Ve o kadar değişken bir sektör ki, eğer trendi yakalarsanız online satışın da yardımıyla karlı bir işletmeye sahip olabilirsiniz.

5 7 Butik parfüm mağazası

Artık açık parfümler oldukça revaçta. Kentin birçok noktasında kendi markalarını ve kendi formüllerini satan açık parfüm markaları var. Bu markaların ya da kendi oluşturacağınız markanın mağazasını açarak butik bir işe sahip olabilirsiniz.

6 7 Butik çanta mağazası

İkinci el çantalar, geri dönüşüm ürünlerinden yapılmış çevreci çantalar, özel günlerde kullanılan ve yıllarca dolapta eskimeye bırakılan çantalar… Çantalar günümüzün en önemli aksesuarı ve  hatırı sayılır bir kesim çantaya ciddi paralar ödüyor. Kiralayarak ya da satarak çantalardan gelir elde edebilirsiniz.

7 7 Butik el işi özel üretim ürün mağazası
Butik el işi özel üretim ürün mağazası

Kendiniz ya da yakın çevreniz evinde özel el işi üretimler yapıyorsa bunların pazarlanmasının da aynı el işini yapmak kadar önemli bir süreç olduğunu unutmayın. Endüstriyel üretimlerden kaçınan birçok kişi el emeği ürünlere ilgi gösteriyor ve online satışla önemli bir müşteri kitlesine erişebilirsiniz.

Etiketler online Haber
Yorumlar
Kalan Karakter 800