Zenginleri diğerlerinden ayıran nedir?

Zengin insanların zamanlarını nasıl yönettiğini ve zengin olmayan insanlardan neleri farklı yaptıklarını inceleyen yazar Tom Corley, günde 240 dakikanın zenginleri herkesten ayırdığını söylüyor.

1 12

Günde 1440 dakikamız var. Zaman açısından hepimiz eşit şartlardayız. Zengin ya da fakir çoğu insan bu dakikaların yaklaşık 1200 dakikasını şunlar için kullanır: İş, işe gidip gelme, aile, uyku, yemek yeme, banyo yapma, giyinme.

Tüm bunları yaptıktan sonra her gün yaklaşık 240 dakika zamanımız kalır. Zenginlerin bu 240 dakika boyunca yaptıkları, onları diğer herkesten ayırıyor.

Zenginler 240 dakikalarını şu şekilde değerlendiriyor: 

2 12 Zengin insanların yüzde 80'den fazlası günde 60 dakika hayal kuruyor

Hayal kurmak, bir tutkunun peşinden gitmeyi ve hedefe ulaşmak için plan yapmayı gerektirir. Daha fazla ek gelir akışı yaratmak için zaman geçirmek gibidir. 

3 12 Milyonerlerin yaklaşık yüzde 80'i günde 60 dakikalarını gelişime ayırıyor

Zenginler beceri, kariyer, sektörleri için bilgilerini artırmaya zaman ayırıyor. Gelişimleri için zamana ayırıp kendilerine yatırım yaparak daha fazla para kazanıyorlar.

4 12 Neredeyse tamamı günde 30 dakika egzersiz yapıyor

Spor yapmak zihinsel işleyişi iyileştirir, beyne oksijen akışı artar. 

5 12

Fiziksel sağlığı iyileştirir. Kalbi güçlendirir, yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur, kan şekeri düzeylerini kontrol etmeyi sağlar, kötü kolesterolünüzü düşürür. Kendi kendini yetiştirmiş zenginler, daha sağlıklı insanların daha az hasta günleri, daha fazla enerjileri olduğunu biliyor ve bu da işte daha fazla üretkenlik anlamına geliyor. Üretkenliğinizin artması, sizi kurumunuz, müşterileriniz için daha değerli kılar. Bu da sonuç olarak daha fazla para getirir.

6 12

Düzenli egzersiz yapmak, bağışıklık sistemini güçlendiren stresin etkilerini azaltır. Stresin vücudumuzun içinde oluşan, bağışıklık sistemini baskılayan, hastalıklara kapı açan bir domino etkisi vardır. Egzersiz, belirli hormonların salınması yoluyla stres azaltıcı görevi görür.

7 12

Daha mutlu hissetmemizi sağlar. Spor, doğal ağrı kesici olan endorfinleri serbest bırakarak genel bir iyilik hali hissine katkıda bulunur.

8 12

Zengin olmak için sağlık gerekir. İyi bir fiziksel sağlık, uzun ömür anlamına gelir, bu da daha fazla zaman demektir.

9 12 Zengin insanların yaklaşık yüzde 90'ı günde 30 dakikasını iyi ilişkiler kurmaya ayırıyor

Çalışmaya göre zenginler, güçlü ilişkileri sürdürmek ve geliştirmek için her gün belirli şeyler yapıyor. 

10 12
  • Ağ kurma: Ticari kuruluşlarla, kar amacı gütmeyen kuruluşlarla ilişkiler kurmak veya bu ilişkileri yönetmek.
  • Kısa sohbetler: Sadece merhaba demek için önemli kişileri aramak.
  • Doğum günün kutlu olsun!: Doğum günlerinde iyi ilişkiler kurulan kişileri aramak.
  • Önemli günler: Bebeği olan, evlenen, ailede bir ölüm yaşamış vb. kişileri aramak. Böyle zamanlarda yapılan telefon görüşmeleri kritiktir çünkü bu olaylar her zaman duygu temellidir ve duygular güçlü anılar yaratır. Aradığınız kişiler sizi ve bu konuşmanızı hatırlarlar.

11 12 Dinlenirler

Zenginler de herkes gibi ara vermeye ihtiyaç duyarlar. Onlarla diğer herkes arasındaki fark, bu süreyi günde bir saatten fazla olmayacak şekilde değerlendirmeleridir.

12 12

Her gün zamanınızı nasıl harcadığınız, hayatınızın finansal koşullarını belirler. Zenginler, zamanlarını verimli bir şekilde kullanan günlük alışkanlıklar geliştirirler. Uzun yıllar günlük rutinlerine sadık kalırlar. Bu günlük alışkanlıkların kartopu etkisi vardır ve zenginlik ve refahları artmaya devam eder.

Yorumlar
Kalan Karakter 800