Güzel bayramlar için! Özlem Denizmen yazdı

Özlem denizmen, Posta gazetesindeki köşesinde finansal huzura götürecek adımları yazdı ve deprem bölgesine Ramazan kolisi göndermek isteyenlere önerilerde bulundu…

Hepimizin mübarek Ramazan Bayramı kutlu olsun. Her bayram, içimize dolan güzelliklerle dolu. O kadar çok ihtiyacımız var ki…

En sevdiğim bayram geleneğimiz, kırgınlıklar ve dargınlıkların son bulması. Şu kısacık hayatta ayrılığa değer mi? Arayıverin… Uzun zamandır konuşulmayan, dargın olunan akraba ya da arkadaşlarla küslükler son bulur. Siz de bu güzelliği kendinizden ve çevrenizden esirgemeyin.

Güzel bayramlar için! Özlem Denizmen yazdı resim: 0

Finansal huzura bir adım daha

Bayramdan edinilecek iyi finansal huylar var. Oruç tutan, tutabilen herkes bu davranışları da geliştirerek finansal huzura bir adım daha yaklaşabilir.

1 KONTROL

 Kendimizi fiziksel açıdan kontrol etmek nefsimize yenilmemek, aynı zamanda maddi olayları da kontrol edebileceğimizin en büyük delilidir. Düzenli olarak bütçemizi yapmak, harcamaları kontrol etmek, para biriktirmek veya tasarruf etmek için de oruç tutar gibi disiplin yeterli.

2 SABIR

Sabır göstermek, sabrı öğrenmek önemlidir. Ramazan’da bir ay boyunca iştahımızı kontrol etmek, aç kalmak gibi zorluklarla karşılaşmak ve sabrımızı test etmek zorundayız. Benzer şekilde, para biriktirmek ve yatırım yapma hedeflerine ulaşmak da zaman ve sabır ister.

3 TASARRUF VE PLANLAMA

Yemek planlaması yapmak, gıda israfını önlemek ve tasarruflu alışveriş yapmak bizim en iyi bildiğimiz şeyler. Finansal hedeflerimize ulaşmak için de tasarruf etmek önemlidir. Gereksiz harcamaları önlemek, ucuz alternatifleri araştırmak ve bütçemize uygun yaşam tarzı tercihleri finansal hedefe ulaştırır.

Güzel bayramlar için! Özlem Denizmen yazdı resim: 1

Ramazan kolisi

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketlerinin ardından, yasa boğulduk. Şimdi bayramla beraber deprem bölgelerindeki vatandaşlara yardımcı olmak için Ramazan kolileri yollarda. Siz de göndermeyi düşünürseniz dikkat edilmesi gereken birkaç nokta var:

⟩⟩  Deprem bölgesine gidecek Ramazan kolileri içerisinde, kolay hazırlanabilen ve tok tutması açısından kalorisi çok gıdalar olmalı.

⟩⟩  Gıda malzemeleri yanında, koli içerisinde hijyen malzemelerinin de bulunması, depremzedeler için çok iyi olur.

⟩⟩ Bölgelerinde yemek yapma imkanı kısıtlı olduğundan, daha çok konserve, süt, bisküvi, bal gibi hazır gıdalar tercih edilmeli. En çok ihtiyaç duyulanlar, su, çay, un, mercimek, bulgur, makarna, un, yağ, nohut, konserve yemekler, hazır çorba, bisküvi, kuruyemiş, meyve suyu, bebek maması, hijyen malzemeleri, battaniye, ısıtıcı, powerbank, giysi. Bunların yanında, tek kullanımlık tabak, çatal, kaşık, bardak gibi ürünlerin de olması deprem bölgeleri için iyi olacaktır. Pek çok kargo şirketimiz, deprem bölgelerine yardımları ücretsiz ulaştıracaklarını duyurmuşlardı.

PTT KARGO: En yakın PTT şubesine giderek, yardımların ulaştırılabileceğini belirten şirket, yardımları ücretsiz yollayacağını duyurdu.

ARAS KARGO: AFAD ile koordineli olarak, gelen yardımları ücretsiz şekilde deprem bölgesine yolladığını duyurdu.

YURTİÇİ KARGO: Şirket, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın belirlediği ihtiyaç listesindeki ürünleri ücretsiz olarak gönderdiğini duyurdu.

MNG KARGO: Deprem bölgelerine gönderilecek bireysel yardımları, ücretsiz şekilde Kızılay aracılığıyla ulaştıracağını duyurdu.

Harçlık ne olacak?

Geleneklerimizi sürdürüp çocuklarımızı sevindirmeye devam. İlla para vereceksiniz diye bir kural yok. Mendil, lokum verin. Kendi dedelerinizden, anneanne babaannelerinizden duyduğunuz güzel hikayeleri çocuklarla paylaşmayı unutmayın. Onlarla konuşun, sizin bayramlarınızın nasıl geçtiğini anlatın.

Ek gelir çözümü! Özlem Denizmen yazdıEk gelir çözümü! Özlem Denizmen yazdıÖzlem Denizmen, Posta Gazetesi'ndeki köşesinde ek gelir ile ilgili çözüm önerilerinde bulunarak, “Maaşım yetmiyor. Borçlarımın altında eziliyorum, işin içinden çıkamıyorum” diyorsanız, gelin beraberce soruna değil çözüme odaklanalım. Ek gelir yaratalım." dedi.

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800