Finansal sağlık neden önemli, üretkenliği nasıl etkiler?

İşverenler, çalışanlarının ruh sağlığını ve refahını desteklemenin önemini giderek daha iyi anlıyor ve finansal sağlık da bunda büyük rol oynuyor. Finansal sağlık neden önemlidir, üretkenliği nasıl etkiler? Gelin bakalım.

Güncelleme:

2022 PwC Çalışan Finansal Sağlık anketine göre, çalışanların yüzde 34'ü finansal stresin ruh sağlıklarını ciddi şekilde etkilediğini söyledi. Bu stres işyerine de yayılıyor. Çalışanların yaklaşık beşte biri finansal stresin işteki üretkenliklerini büyük ölçüde etkilediğini paylaştı.

Çalışanların finansal sağlık programları ve kaynaklara ulaşma istekleri artıyor. Bir Forbes makalesine göre, "Çalışanlarınızı finansal kararlar, piyasa değişiklikleri ve emeklilik yolculuğunda desteklemek için iyilik hali programşarı uygulamak, günlük işlerdeki verimi ve ofisin motivasyonunu iyileştirecektir." İşte bu yüzden birçok işletme, çalışanlarını finansal sağlık konusunda eğitmek için yatırım yapıyor.

1. Finansal, zihinsel, fiziksel sağlığa sahip olun

Terapiye, spor salonuna gitmek bütçede ciddi harcamalar olabilir. Çalışanlarınız finansal refaha kavuştuğunda diğerlerine de ulaşmaları kolaylaşacak. 

2. Çalışan verimliliğini artırın

Başka bir araştırmaya göre; çalışanların yüzde yetmiş ikisi işyerinde kişisel mali durumları hakkında endişelendiğini kabul ediyor ve üçte biri bunu haftada bir kereden fazla yapıyor. Çalışanlarla bireysel olarak konuşmak için finansal web seminerleri, atölye çalışmaları düzenlediğinizde çalışanlarınız ihtiyaç duydukları temel kişisel finans eğitimini alacaklar.

3. Finansal açıdan stresli çalışanların yeni bir iş arama olasılığı daha yüksektir

Rekabetçi bir iş piyasasında işverenler, çalışanlarına finansal stres faktörleriyle başa çıkmalarına yardımcı olacak kaynaklar sağlayarak rakiplerinin önüne geçebilir. 

4. Çalışanlar önemli yaşamsal kararları veriyor

Gen-Z kuşağı toplumun önemli bir kısmını oluşturuyor. Bu, birçok çalışanın ev satın almak, evlenmek ve bir aile kurmak gibi birçok büyük yaşam olayının gerçekleştiği 20'li ve 30'lu yaşlarında olduğu anlamına geliyor. Çalışanlarınızın ihtiyaçlarını dinleyen ve hem paralarını hem de hayatlarını nasıl yöneteceklerini planlamalarına yardımcı olabilirsiniz. Bunun için Moneye’ı takip edin. 

Giysilerin ömrünü uzatmanın yolu var mı? Giysilerin ömrünü uzatmanın yolu var mı? Kıyafetlerinizin daha uzun süre dayanması için neler yapabileceğinizi biliyor musunuz? Bu sayede hızlı moda alışkanlıklarınızı azaltır ve yeni kıyafetlere para harcamayarak bütçenizi doğru yönetirsiniz.

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800