Yunanistan Asgari Ücret 2023

2023 yılında asgari ücret olarak en çok merak edilen ülkeler arasında Türkiye’nin sınır komşusu Yunanistan var. Peki, Yunanistan’da asgari ücret ne kadar? Yunanistan’da asgari ücret ile çalışan oranı ne kadar?

Güncelleme:

Ekonomik refah seviyelerine göre belirlenen asgari ücretler ülkeden ülkeye farklılık göstermektedir. Çalışmak için en çok araştırılan ülkeler arasında Türkiye’ye yakınlığıyla bilinen Yunanistan’da yer alıyor. Yunanistan’da çalışmayı düşünenkişilerin sıkça sorduğu 2023 yılında Yunanistan’da asgari ücret ne kadar? Yunanistan’da saatlik asgari ücret ne kadar? gibi soruların yanıtlarını araştırıyorlar…

Yunanistan’da Asgari Ücret Ne Kadar?

Avrupa Birliği ülkesi olan Yunanistan’da para birimi olarak Euro kullanılmaktadır. Yunanistan’da işsizlik oranı yüzde 20 seviyesindedir ancak kişi başına düşen milli gelir 20 bin dolar civarındadır. Yunanistan’da asgari ücret 713 Euro’dur.

Yunanistan’da Saatlik Asgari Ücret Ne Kadar?

Yunanistan'da asgari ücretle haftada 40 saat çalışan biri için saatlik ücret 4.45 euroya tekabül etmektedir.

Yunanistan’da Asgari Ücret İle Çalışan Oranı

Yunanistan’da asgari ücretle çalışan oranı %8,9’dur. Diğer Avrupa ülkelerinde olduğu gibi Yunanistan’da da nüfusun az bir kısmı asgari ücretle çalışmaktadır.

Yunanistan’da Bazı Mesleklerin Ortalama Maaşı

  • Yunanistan 2023 Doktor Maaşı: 2.500 Euro
  • Yunanistan 2023 Muhasebeci Maaşı: 1.000 Euro
  • Yunanistan 2023 Dişçi Maaşı: 2.500 Euro
  • Yunanistan 2023 Öğretmen Maaşı: 1.500 Euro
Yorumlar
Kalan Karakter 800