Yok böyle bir zarar! 50 milyar dolar bakın ne kadar sürede buhar oldu!

Dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir zarar ortaya çıktı. Araştırmalara göre Meta kurucusu olan Mark Zuckerberg Meta’yı kurduğundan bu yana geçen 4 yılda tam 50 milyar dolar zarar etti.

Güncelleme:

Dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir zarar ortaya çıktı. Araştırmalara göre Meta kurucusu olan Mark Zuckerberg Meta’yı kurduğundan bu yana geçen 4 yılda tam 50 milyar dolar zarar etti. Bu rakam dünyanın en zenginler listesini dahi değiştirecek güçte.

Meta, metaverse evrenine en çok ilgi gösteren platform olarak karşımıza çıkıyor. Ancak söz konusu platform rekor kaybı da birlikte açıkladı. Açıklamalara göre son 4 yılda yapılan zarar tam 50 milyar dolar.

Yok böyle bir zarar! 50 milyar dolar bakın ne kadar sürede buhar oldu! resim: 0

Facebook, Instagram, WhatsApp gibi uygulamaların sahibi olan Mark Zuckerberg, 2019 yılında kurduğu Realty Labs bölümünde rekor zarar etti. Buna göre Mark, bu dönemde yaptığı zarar ile adından sıklıkla bahsettiriyor. O zamanlar çok popüler olan metaverse evreni daha sonra giderek popülaritesini kaybetti. Üstelik bu durum bölümde artık kabullenilmiş durumda ve işten çıkarmalar dahi Realty Labs bölümünde başladı.

Zarar büyüyerek devam ediyor!

Üstelik tek problem bu da değil. Çünkü Realt Labs çalışmalarına daha az kişi ile devam edecek. Yani bölüm hala kapanmış değil. Bu da onun zararını artıracak en önemli etkenlerden bir tanesi. 2023’te Eylül ayına kadar sadece 9 milyar dolar kaybetmiş. Hesaplara göre her ay 1 milyar dolar zarar eden metaverse böylece zararını katlayarak devam edecek gibi duruyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800