Uzmanlardan, yatırımcılara kripto para uyarısı! Bunlara dikkat edin!

Son zamanlarda kripto para piyasası tekrar canlanırken, uzmanlar yatırımcılara dedikodulara dayanarak işlem yapmamaları konusunda uyarılarda bulundu.

Güncelleme:

Bitcoin, şu anki en yüksek piyasa değerine sahip kripto para birimi olarak, bu hafta içinde oldukça dinamik bir performans sergiledi. Aralık 2021'den bu yana ilk defa 52 bin doların üzerine çıktı ve bu yükseliş eğilimine diğer altcoin'ler de katıldı.

Coinmarketcap adlı analiz şirketi, kripto para piyasasının toplam değerinin 2 trilyon dolara yaklaştığını bildirdi. Genel olarak kripto para birimlerindeki artış, ekosistemle ilgili ilginin de arttığını gösterdi. Borsalardaki işlem hacimleri ve kullanıcı sayılarındaki artış, bu artan ilgiyi yansıttı.

Ancak, kripto para uzmanları, piyasalardaki bu hareketlilikle birlikte yatırımcıları karşılaşabilecekleri risklere karşı uyardı. Araştırmacı yazar Turan Sert, kripto para ekosisteminin içinde birçok risk barındırdığını belirtti. Yeni gelişen bir teknoloji olan kriptonun, bu ekosistemde ortaya çıkan projelerden bazılarının büyüme potansiyeli taşıdığını, ancak çoğunluğunun başarılı olamayacağını vurgulayarak, yatırımcıların bu gerçeği göz önünde bulundurmaları gerektiğini ifade etti.

Sert, şu uyarılarda bulundu: 

"Bu alandaki projeleri değerlendirmek için teknolojik ve finansal okuryazarlık oldukça kritik önemde. Bu tip bir ön çalışmanın yapılmadığı durumda, yatırımların spekülatif olmaktan öteye geçmeyeceğini bilmek gerekiyor. Bunları bilerek bu alana yatırım yapacakların, mevcut varlıklarının sadece çok küçük bir kısmıyla, kaybettikleri durumda üzülmeyecekleri bir miktarla sınırlı kalmasını tavsiye ederim."

Kripto paralar risk taşıyor

Kripto paraların geleneksel finans alanına göre çok daha büyük riskler taşıdığını belirten Yıldızlı, "Bu alanda yatırım yapmak için 'Blokzincir teknolojisi nedir, neden bu kadar çok kripto varlık var, farkları nelerdir?' gibi konularda temel bilgi sahibi olmak önemli." açıklamasında bulundu. 

Yıldızlı, risk yönetimi açısından daha yüksek piyasa değerine sahip varlıkların düşüşlerden genellikle daha az etkilendiğine dikkati çekerek, "Stresli bir piyasa. Bitcoinde yüzde 5'lik bir düşüş, alt coinlere yüzde 15-20'lerle yansıyor. Bu da kulaktan dolma bilgilerle yatırım yapan yatırımcılar için büyük kayıplara yol açabiliyor." dedi. 

Yorumlar
Kalan Karakter 800