Ukrayna Asgari Ücret 2023

Pek çok vatandaşın gitmek için araştırdığı ülkeler arasında yer alan Ukrayna’da en çok araştırılan konu asgari ücret… Peki Ukrayna’da asgari ücret ne kadar? Ukrayna’da asgari ücret kaç dolar? Ukrayna’da saatlik asgari ücret ne kadar?

Güncelleme:

Asgari ücret ülkeden ülkeye değişiklik göstermektedir. Ülkelerin ekonomik refah düzeylerine göre değişen asgari ücret miktarlarının 2023 yılında yeni miktarlarının olduğu merak ediliyor. Ukrayna'da 2023 yılı asgari ücret ne kadar? Ukrayna'da saatlik asgari ücret 2023 yılında ne kadar gibi en çok merak edilen soruları haberimizde ele aldık.

Ukrayna’da Asgari Ücret Ne Kadar?

2023’de gelen zamla birlikte asgari ücret Ukrayna’da 6.000 Ukrayna Grivna’sı olarak belirlenmiştir. Ukrayna parlamentosu, diğer ülkelerde olduğu gibi Ukrayna’da da asgari ücretin düzenli olarak artması için çalışmalar yapmaktadır.

Ukrayna Asgari Ücret Kaç Dolar?

Ukrayna asgari ücreti 6.000 Ukrayna Grivna’sı olduğunu belirtmiştik. Bu rakam dolar olarak hesaplandığında ise 232 Dolar’a denk gelmektedir. Ukrayna-Rusya arasındaki gerginlik ülkede çalışma koşullarını da etkilemiştir. Bu durum alınan ücretlere de yansımıştır. Ancak son zamanlarda ülkenin durumu düzelmeye başlamıştır. 

Ukrayna Saatlik Asgari Ücret?

Asgari ücreti 6.000 Ukrayna Grivna’sı olan Ukrayna’da, minimum çalışma saati ortalama 40 Ukrayna Grivna’sı (UAH)’dır.

Ukrayna’da çalışanlar haftada ortalama 40 saat çalışmaktadır. Genelde alınan ücret çalışma saatlerine bakarak hesaplandığından, ülkede herkes asgari ücret almamaktadır. Ukrayna’daki iş imkanlarına bakıldığında en çok şu sektörler ön plana çıkıyor:

  • Kimya ve gaz sanayisi
  • İnşaat sektörü
  • Enerji üretimi
  • Ağaç işleme ve kağıt üretimi
Yorumlar
Kalan Karakter 800