Tiktoktan nasıl para kazanılır

TikTok, her yaş grubundan insanın kullandığı bir sosyal medya uygulamasıdır. TikTok’tan para kazanmak sıkça araştırılan konular arasındadır. Peki, TikTok’tan nasıl para kazanılır? Tiktok zlenmeye para veriyor mu?

Güncelleme:

TikTok, 15 saniyelik kısa videolar üretilen bir sosyal medya uygulamasıdır. Uygulama Musical.ly bazında yaratılarak geliştirilmiştir. Önce Asya’da sonra tüm dünyada yayılan uygulama büyük bir popülerlik kazanmıştır. Bu içeriğimizde sizlere, TikTok üzerinden nasıl para kazanıldığını anlatacağız.

TikToktan nasıl para kazanılır?

TikTok’tan para kazanabilmek için uygulayabileceğiniz çeşitli yöntemler vardır. Bu yöntemler hakkında sizleri kısaca bilgilendireceğiz…

İçerik üreticisi fonu ile para kazanmak

Bu yöntem, TikTok’da takipçi sayısı ve yüksek izlenme sayısına sahip içerik üreticilerinin yararlanabileceği bir sistemdir. İçerik üreticileri bu sistemde, sahip oldukları izleme sayısı ve takipçi sayısı dikkate alınarak TikTok’un reklam gelirinden pay alırlar. Böylelikle, içerikleri izlendikçe gelir elde ederler.

Canlı yayın yaparak para kazanmak

TikTok’da canlı yayın yaparak da para kazanabilirsiniz. Ayrıca, TikTok canlı yayınlarında izleyiciler, içerik üreticilerine hediye yollayabiliyorlar. Böylelikle canlı yayın açan kullanıcılar, direkt izleyicilerin verdiklerinden para kazanıyor.

Sponsorlu içerik üreterek para kazanmak

TikTok’da sponsorlu içerik üreterek de para kazanılıyor. Sosyal medya fenomenlerine birçok şirket, kendi reklamları ve marka mesajlarıyla ilgili içerik üretmesi için sponsor oluyor. Bu şekilde içerik üreticileri, şirketlerden para kazanıyor.

Affiliate Marketing ile para kazanmak

Affiliate Marketing; başka firmaların ürünlerini pazarlayarak, sizin pazarlama çalışmalarınızdan gelen satışlar üzerinden komisyon almanıza denir. Affiliate Marketing programlarına kayıt olarak, müşterilerin alışverişlerinden para kazanabilirsiniz.

Kendi ürünlerinizi pazarlayarak para kazanmak

TikTok’da kendi ürünlerinizi pazarlayarak da gelir elde edebilirsiniz.  Eğer bir e-ticaret hesabınız varsa, TikTok’da kendi ürünlerinizle ilgili içerik üreterek para kazanabilirsiniz.

TikTok’da para kazanma şartları

  • 18 yaşından büyük olmak
  • Hesabın TikTok Topluluk Kurallarına ve Hizmet Şartlarına uygun olması.
  • Son 30 günden en az 3 video paylaşılmış olmalı
  • Minimum takipçi sayısı ve görüntülenme sayısı şartları sağlanmış olmalı

Tiktok para hesaplama

TikTok’ta canlı yayın yapan kullanıcılar, izleyicilerin verdiği hediyeler üzerinden para kazanabiliyor. İzleyicilerin hediye ettiği jetonlar, para karşılığı alınıyor. TikTok üzerinden direkt olarak para kazanılmamasının neden ise, TikTok’un bu hediyeler üzerinden komisyon alıyor olmasıdır. TikTok’da biriken jetonlar daha sonra paraya dönüştürülebilir.

Tiktok’da 1 jeton ortalama 4.11 TL’dir.

TikTok’da jeton fiyatları şu şekildedir:

  • TikTok’da 30 jeton= 7.29 TL
  • TikTok’da 70 jeton=  17 TL
  • TikTok’da 100 jeton= 24.29 TL
  • TikTok’da 500 jeton= 121.45 TL
  • TikTok’da 2.000 jeton= 485.8 TL
  • TikTok’da 5.000 jeton= 1.214.5 TL
  • TikTok’da 7.000 jeton= 1.700 TL

Tiktok izlenmeye para veriyor mu?

TikTok izlenme başına ödeme yapmamaktadır. TikTok üzerinden para kazanmak için canlı yayın üzerinden hediye edilen jetonların para dönüştürülmesi gerekmektedir. Yani herhangi bir izleme başına TikTok kullanıcılarına ödeme yapılmamaktadır.

Etiketler TikTok
Yorumlar
Kalan Karakter 800