Tayland Asgari Ücret 2023

Dünyanın en popüler turistik yerlerinden olan Tayland’da asgari ücret ne kadar? Tayland’da ortalama maaşlar ne kadar? Tayland’da öğretmen maaşı ne kadar? Tayland’da doktor maaşı ne kadar?

Güncelleme:

Ülkelerin asgari ücretleri ekonomik refah seviyesine göre belirlenir. Her ülkenin asgari ücreti farklıdır. Yurt dışına gitmek isteyen kişiler asgari ücret oranlarını araştırdıktan sonra ülkelere giderler. En çok araştırılan ülkeler arasında da Tayland vardır. Bu haberimizde ‘Tayland’da asgari ücret ne kadar?’ sorusunu yanıtladık.

Tayland asgari ücret ne kadar?

Dünyanın en popüler yerlerinden, yaklaşık 70 milyon nüfusa sahip Tayland’da 2023 yılında asgari ücret 9435 Tayland Bahtı(THB). Dolar olarak hesaplandığında 275 dolar, Euro olarak hesaplandığında ise 256 Euro’ya tekabül etmektedir. Ayrıca 1 Tayland bahtı 0,25 Türk lirasına eş değerdir. Kurlara göre fiyatlar farklılık gösterebilmektedir.

Tayland ortalama maaş

Tayland’da ortalama maaş 14.000 THB’dir.

Tayland’da bazı meslek gruplarının ortalama kazançları:

  • Tayland öğretmen maaşı 2023: 750 dolar
  • Tayland doktor maaşı 2023: 1650 dolar
  • Tayland garson maaşı 2023: 350 dolar
  • Tayland avukat maaşı 2023: 1250 dolar

Tayland'da Çalışma İzni 

Tayland'da çalışmak isteyen yabancıların öncelikle "çalışma izni" almaları gerekmektedir. Başvuru için seyahat dönüşünden itibaren en az altı ay geçerli bir pasaport ve seyahat belgesi gerekmektedir. Başvuru formu doldurulurken pasaportun fotokopisi de eklenmelidir. Ayrıca son altı ay içinde çekilmiş ve standart ölçülere uygun vesikalık fotoğraf da belgelere eklenmelidir.

Çalışma izni başvurusunda, kişinin çalışmak istediği firmanın ödeyeceği maaş ve çalışma süresi de talep mektubunda belirtilmelidir. Bu mektup, Çalışma Bakanlığı'nın web sitesinden online olarak temin edilebilir. Mektupla birlikte Taylandlı işveren, yabancı işçiler idaresi ofisine başvuruda bulunmalıdır.

Başvuruyu yapacak kişinin, özgeçmişi ve mezuniyet belgesi gibi belgeleri yanında bulundurması ve Tayland'da oturmaizni alarak başvuruyu tamamlaması gerekmektedir. Başvuru süreci tamamlandıktan sonra çalışma izni başvurusunun sonucu yaklaşık olarak bir ay içinde açıklanmaktadır.

Yorumlar
Kalan Karakter 800