Sizden Gelenler: İkincisi Şart mı?
Bugünkü Posta Gazetesi Köşemde ipotekli, borcu devam eden ev üzerine bir kredi daha kullanıp, kullanamayacağını soran Ercan'ın sorusunu cevapladım.
Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Paradurumu'na abone olun
Paradurumu'na Google News'te abone olun
Abone OlSORU: İpotekli, borcu devam eden ev üzerine bir kredi daha kullanabilir miyim?
Ercan
CEVAP: Neden bir kredi daha kullanmak istiyorsun? Toplam borcun, gelirin ne kadar? Soruna gelince... Bu uygulama bankadan bankaya değişir. Bankan yeni kredi talebin için gelir durumunun yeterli olup olmadığına, kredi ödeme geçmişini gösteren kredi notuna, raporuna ve kredi talebinin amacına bakarak değerlendirir. Çok zaruri ihtiyacın yoksa yapma.
Sizden Gelenler: Borç Ödemek mi Birikim mi?Bugünkü Posta Gazetesi Köşemde ''Borcumu mu kapatsam yoksa yatırıma devam mı etsem?'' diye soran Yaşar'ın sorunu cevapladım.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yorumlar