SEC, spot Bitcoin ETF'lere onay verdi

SEC Başkanı Gary Gensler, bugün spot Bitcoin ETF hisselerinin listelendiğini ve alım satımının onaylandığını açıkladı.

Gensler, Komisyonun Mart 2023'e kadar 20'den fazla spot Bitcoin ETF başvurusunu onaylamadığını hatırlatarak, şu anda benzer başvurularla karşı karşıya olduklarını ancak koşulların değiştiğini belirtti. Ayrıca, geçen yıl SEC'in Grayscale'in spot Bitcoin ETF başvurusunu reddetmesinin hatalı olduğunu düşündüğünü ifade etti ve spot Bitcoin ETF hisselerinin listelenmesi ve alım satımının, ileriye yönelik en sürdürülebilir yol olduğunu vurguladı.

Gensler, bugünkü SEC kararının sadece ETF'lere yönelik olduğunu belirtti ve kararın kripto varlık menkul kıymetlerine ilişkin listeleme standartlarını onaylama isteğini göstermemesi gerektiğini vurguladı. Kripto varlıkların çoğunun yatırım sözleşmeleri olduğunu ve federal menkul kıymetler yasalarına tabi olduğunu tekrarlayarak, bugünkü kararın yatırımcılar için belirli korumalar içerdiğini söyledi.

Gensler, spot Bitcoin ETF'lerinin kayıtlı ulusal menkul kıymet borsalarında listeleneceğini ve işlem göreceğini belirterek, bu borsaların dolandırıcılığı ve manipülasyonu önlemek için tasarlanmış kurallara sahip olmalarının önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca, SEC personelinin 10 spot Bitcoin ETF'si için kayıt bildirimlerini aynı anda inceleyeceğini ve adalet ile rekabeti teşvik ederek yatırımcılara fayda sağlayacağını ifade etti.

En yüksek ücret talebi

Gensler, Bitcoin'in spekülatif, değişken bir varlık olduğunu ve yasa dışı faaliyetler için kullanıldığını belirtirken, bugünkü kararın Bitcoin'i onaylamadığını veya uygun bulmadığını vurguladı. Ayrıca, SEC'e spot Bitcoin ETF başvurusunda bulunan şirketlerin ücret taleplerini açıkladı ve Grayscale'in yüzde 1,5 ile en yüksek ücreti talep ettiğini belirtti.

Geçmişte SEC'in spot Bitcoin ETF başvurularına temkinli yaklaştığını belirten Gensler, analistlerin spot ETF'nin Bitcoin'in daha fazla dağıtımına ve kabulüne yönelik önemli bir adım olarak gördüğünü ifade etti. Ayrıca, SEC'in onayının kripto para düzenlemeleri ve yatırımlarının geleceği üzerinde önemli bir etkisi olabileceğini söyledi.

Etiketler Bitcoin
Yorumlar
Kalan Karakter 800