OpenAI CEO’su Sam Altman'dan kripto para açıklaması: 'Bitcoin konusunda çok heyecanlıyım'

OpenAI'nin CEO'su Sam Altman, katıldığı bir podcast'te, Bitcoin ve genel kripto paralar hakkındaki düşüncelerini paylaştı. Alman, Bitcoin hakkında önemli açıklamalarda bulunarak, çok heyecanlı olduğunu belirtti.

Altman, ABD hükümetinin Bitcoin ve diğer kripto paralara yaklaşımından duyduğu endişeleri dile getirdi. Son zamanlarda Joe Rogan'ın podcast'ine katılan Altman, ABD'nin geleceği ve küresel kripto paraların özgürlüğü ve serbestliğine yönelik potansiyel tehditleri konusundaki hayal kırıklığı ve endişelerini ifade etti.

Özellikle Merkez Bankası Dijital Para Birimlerinin (CBDC'ler) finansal işlemlerde devlet denetiminin artabileceğine dikkat çeken Altman, "Ülkelerin bu alandaki ilerlemelerinden çok endişeliyim" dedi ve CBDC'lere karşı olduğunu vurguladı.

'Hayal kırıklığına uğradım'

Altman'ın yorumları, ABD'nin kripto para sektörüne yönelik mücadele döneminde geldi. Altman, bu konuda şunları söyledi: "Son zamanlarda ABD hükümetinin kripto paralara yönelik tutumundan hayal kırıklığına uğradım. Ancak bu, kripto paraları kontrol etmeye çalışmanın bir savaş olarak nitelendirilebileceği bir durumdan geri adım atmamızı engelliyor. Bu, ülkemle ilgili beni oldukça üzen bir durum."

Altman, tartışmalı Worldcoin kripto projesine katılımı nedeniyle Bitcoin topluluğundan eleştiri alsa da Bitcoin konusundaki iyimserliğini koruyor.

'Çok mantıklı ve önemli bir adım'

Altman, "Bitcoin konusunda da heyecanlıyım" dedi ve şunları ekledi: "Hiçbir ülkenin kontrolünde olmayan küresel bir para birimine sahip olma fikrinin teknoloji dünyasında çok mantıklı ve önemli bir adım olduğunu düşünüyorum."

Rogan da Altman'ın görüşlerine katılarak Bitcoin'i "evrensel olarak kabul gören bir para birimi olma olasılığı en yüksek para birimi" olarak değerlendirdi.

Etiketler Bitcoin
Yorumlar
Kalan Karakter 800