Kripto paralarda karar haftası! Bitcoin'de son durum ne olacak?

Kripto para sektöründe kritik bir hafta kapıda. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), bu hafta içinde Bitcoin ETF başvurularına dair önemli bir karar almaya hazırlanıyor.

Güncelleme:

Kripto para piyasaları için önemli bir hafta başlıyor; ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC), spot Bitcoin ETF başvuruları üzerine bu hafta karar vermesi bekleniyor. Kritik hafta öncesinde dikkat çeken bir gelişme yaşandı: SEC yetkilileri, önemli formlar için ek geri bildirim talep etmeyeceklerini açıkladı.

SEC'in masasında toplamda 14 spot Bitcoin ETF başvurusu bulunuyor. ARK ve 21 Shares başvurularına dair kararın 10 Ocak'a kadar açıklanması gerekiyor. Kurum, önceki kripto ETF başvurularını manipülasyon ve yatırımcı güvenliği endişeleriyle reddetmişti. Dün, SEC yetkilileri başvuru sahiplerinden önemli bir belgenin nihai versiyonunu sunmalarını istedi.

Kripto paralarda karar haftası! Bitcoin'de son durum ne olacak?  resim: 0

Bu talebin ardından BlackRock, Valkyrie, Grayscale, Bitwise, Hashdex, ARK 21Shares, Invesco Galaxy, Fidelity, Franklin Templeton, VanEck ve WisdomTree, başvuruları için 19b-4 formlarında değişiklikler yaptı. Söz konusu 19b-4 başvuruları, borsalarda ETF'lerin işlem görmesini sağlamak için yapılacak kural değişikliklerini içeriyor.

Bu başvuruların SEC onay sürecindeki son aşamalar olduğu belirtiliyor. İhraççı şirketlerin, spot Bitcoin ETF'lerini listelemek için S-1 belgelerini de tamamlamaları gerekecek. İhraççılar, geçen hafta değiştirilmiş S-1 başvurularını sunmuştu. Spot Bitcoin ETF'leri, 19b-4 ve S-1 onaylarının ardından resmi olarak onay alırsa, ilk işlem gününde borsalarda listelenmeye başlayacak. (NTV)

Etiketler Bitcoin
Yorumlar
Kalan Karakter 800