Kripto için düğmeye basıldı! İşte kripto paralara gelecek olan verginin detayları

Hükümet bir süredir gündemi meşgul eden kripto paralara yönelik olarak vergi getirmenin hazırlıklarını tamamladı.

Güncelleme:

Hükümet bir süredir gündemi meşgul eden kripto paralara yönelik olarak vergi getirmenin hazırlıklarını tamamladı. Buna göre söz konusu vergi ile birlikte kripto paralarda pek çok şey takip altına alınabilecek. Belirli sınırı geçen kazançlardan alınacak olan vergilerle birlikte devlette ekstra bir gelirin sahibi olacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2024 yılı itibariyle dijital paralara yönelik olarak vergi uygulamasını hayata sokacak. Buna göre bakanlık, kripto paralarda belirli fiyatın üzerinde gerçekleşen işlemlerden vergi alacak. Şuan için bu sınır belli olmasa da yeni yıl ile birlikte belirli olması da bekleniyor.

Kripto paralara verginin detayları netleşiyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2024 yılında artık meclise yeni düzenlemeyi getirecek. Belirli sınırı geçen kazançlardan alınacak verginin detayları da mecliste netleşecek. Ayrıca bu kazançların vergilendirilmesi konusunda da belirli standartlardan getirilmesi bekleniyor.

Bunun yanında dijital varlıklara yönelik olarak işlem yaptıran borsalarda da bazı şartların aranması gerekiyor. İşte bu noktada yasal olarak teminat vermek gibi pek çok farklı şey masaya yatırılacak. Vatandaşın yeniden dolandırılmasının önüne bu düzenlemeler ile geçilmeye çalışılacak.

Yorumlar
Kalan Karakter 800