Kredi notu düşük olup kredi alamayanlar! İşte çözümü

Kredi almak isteyenler bazı durumlarda başvuruları kabul edilmiyor. Peki bu durumun çözümleri ve alternatifleri ne? İşte detaylar...

Güncelleme:

Kredi başvurusunda bulunan kişinin kredi notu düşükse başvuralar kabul edilmiyor. Mesela bir vatandaşın halihazırda da kredisi var ve kredi almak istiyor. Eğer banka bu vatandaşın bu krediyi ödeyebileceğine ikna olursa başvuru kabul ediliyor. Ama banka vatandaşın krediyi ödemekte zorlanabileceğini düşünüyorsa başvurular ret ediliyor.

Kredi notunuzu yükseltmek için neler yapılabilir? İlk olarak notunuzu sorgulamak, kredi notunu düşürmüyor. Kredi başvurusu yapmak ya da başvurunuzun olumsuz sonuçlanması da kredi notunuzu olumsuz yönde etkileyen durumlardan birisi değil.

Kredi notu yükseltmek ne kadar sürüyor?

Sizin kredi başvurunuz olumsuz sonuçlansa da bunu diğer bankalar göremiyor. Ancak Kredi Kayıt Bürosu (KKB) puanına bakarak ve kaç yere başvurulduğunu görerek riski değerlendirip bankaya ona göre kredi hakkı için uyarılarda bulunuyor. Peki kredi notu nasıl yükseltilir? Kredi notunu en hızlı şekilde yükseltmek için neler yapılabilir? Kredi notu yükseltmek ne kadar sürüyor? 1 ayda kredi notu kaç puan yükselir? Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Eryılmaz kredi notu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Temel sebep, kredili ürünlerin zamanında ödenmemesi

Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, kredi notu ne kadar düşükse, kişinin de o kadar riskli bir tüketici olduğunu anlamına geldiğini söyleyerek, "Bizim özellikle kredili ürün dediğimiz; kredi ya da kredi kartı borcunuzu anında ödemediğiniz anlamına geliyor. Dolayısıyla zamanında ödenmediğinde kredi notunuz düşüyor. Temel sebep bu. Kredili ürünlerin zamanında ödenmemesi." İfadelerini kullandı.

'İnsanlar kredi çekmek istiyorlar. Kredi çekmek istediklerinde kredi notlarının yüksek olması şartı isteniyor. Çok acil krediye ihtiyaçları olabiliyor.' dedi. Peki kredi notunu yükseltmek için nelere dikkat edilmesi lazım.

Kredi kartı ödemelerini son ödeme tarihinden önce yapıp bunu da belirli bir süre düzenli yaparsanız notunuzu yükseltebilirsiniz. Diyelim ki bir bankadan maaş alıyorsunuz. Bu bankadan düşük limitli bir kredi kartı çıkarıp oradaki kredi kartını maaşınızla ödeyebilirsiniz. Az harcama yaparsanız, otomatik olarak da borç maaşınızdan kesileceği için düzenli bir ödemeniz olur. Son ödeme tarihinden önce öderseniz kredi notunuz için çok daha olumlu olacaktır.

Yorumlar
Kalan Karakter 800