Kredi kartı olanlar dikkat! Faiz oranları yeniden değişti!

Kredi kartı olanlar dikkat! Faiz oranları yeniden değişti. 1 Kasım 2023 tarihi itibari ile kredi kartı sahibi olanlar artık farklı faiz oranlarına tabi olacaklar.

Güncelleme:

Kredi kartı olanlar dikkat! Faiz oranları yeniden değişti. 1 Kasım 2023 tarihi itibari ile kredi kartı sahibi olanlar artık farklı faiz oranlarına tabi olacaklar. Türkiye cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından alınan karar ile 500 baz puan yükseltilen faizler sonrasında kredi kartına tabi olan faizlerde yükseltildi.

Geçtiğimiz hafta Merkez Bankası tarafından alınan karar ile birlikte faizler 500 baz puan artırıldı. Bu karar ile birlikte pek çok faizde değişti. Bunlardan bir tanesi de kredi kartı faizleri oldu. Kredi kartları 1 Kasım 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak şartıyla %2,71 olan faiz oranları %3,11’e yükseltildi.

Kredi kartı faiz oranları arttı!

Türk Lirası ile yapılan işlemlerde kredi kartı faiz oranları değişti. Buna göre nakit çekim ve kullanım işlemleri haricindeki aylık azami akdi faiz oranı da 55 puan artırıldı. Bu oran %3,26 iken şimdi %3,66 oldu. Aynı zamanda azami gecikme faiz oranı da %3,56’dan %3,96’ya çıkartıldı.

Nakit çekim ve kullanım işlemlerinde de faiz artışı dikkat çekti. Eski oran %4,02 olurken yeni oran ise %4,42 olarak gerçekleşti. Oranların yukarı yönlü hareketi dikkatlerden kaçmazken aynı zamanda yabancı kredi kartlarında da faiz oranları değişti.%2,61’den %2,93’e azami akdi faiz oranı çıkartıldı.

Merkez Bankası tarafından alınan karar ile birlikte faiz oranlarında yaşanan yükselme pek çok konuda bankaların yeni adımlar atmasını sağladı. Bunlardan bir tanesi de kredi kartı olarak dikkat çekti.

Etiketler Faiz Kredi Kartı
Yorumlar
Kalan Karakter 800