Kazakistan Asgari Ücret 2023

Son yıllarda yurt dışında çalışmak isteyen kişilerin tercih ettiği ülkelerden biri de Kazakistan. Peki Kazakistan’da asgari ücret ne kadar oldu? Kazakistan Saatlik Asgari Ücret? Kazakistan Asgari Ücreti Kaç Dolar?

Güncelleme:

Ülkelerin ekonomisine göre belirlenen asgari ücretler çeşitli nedenlerle farklılık göstermektedir. Türkiye’den yurtdışına çalışmaya gitmek isteyenlerin tercih ettiği ülkelerden olan Kazakistan’ın 2023 yılı asgari ücreti sık araştırılan konulardandır. Bu haberimizde Kazakistan'ın asgari ücreti hakkındaki soruları cevaplandırdık.

Kazakistan’ da Asgari Ücret Ne Kadar?

Kazakistan’ın para birimi Tenge’dir. Türk Lirası olarak hesaplandığında 1 Tenge, 0,017 TL’ye tekabül etmektedir. 2023 Kazakistan asgari ücreti 70.000 Kazakistan Tengesi’dir.

Kazakistan Asgari Ücreti Kaç Dolar?

Kazakistan asgari ücretinin 70.000 Kazakistan Tengesi olduğunu söylemiştik.  Bu tutar dolar olarak hesaplandığında 154 Dolar’a tekabül etmektedir.

Kazakistan Saatlik Asgari Ücret?

Kazakistan’da da diğer çoğu ülkede olduğu gibi asgari ücret saatlik olarak belirlenir. 2023’de 70.000 Tenge olan Kazakistan asgari ücreti, saatlik olarak hesaplandığında 437,5 Kazakistan Tengesi yapmaktadır.

Yorumlar
Kalan Karakter 800