Kasım ayında hiç görülmemiş hack saldırıları ve dolandırıcılıklar kripto para dünyasını şoka uğrattı

Kripto para yıldızı yeniden yükselirken bu yükseliş esnasında pek çok hadise de dikkatlerden kaçmadı.

Güncelleme:

Kripto para yıldızı yeniden yükselirken bu yükseliş esnasında pek çok hadise de dikkatlerden kaçmadı. Özellikle Kasım ayında yaşanan hack saldırıları ve dolandırıcılıklara rağmen yükselişlerin devam etmesi herkesi şaşırtan farklı bir gelişme olarak yansıdı. Üstelik Aralık ayının gelmesi ile birlikte Bitcoin’de 2023 yılının rekorunu kırarak 38.450 $ seviyesinin üstüne çıkmayı başardı.

Bitcoin ve kripto paralarda hareketlilik devam ederken Kasım ayı oldukça farklı geçti. Buna göre Kasım ayında yaşanan hadiseleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  1. 131.4 milyon dolarlık hırsızlık (Poloniex borsası)
  2. 100 milyon dolarlık hırsızlık (HTX ve HECO saldırıları)
  3. 45 milyon dolarlık hırsızlık (KyberSwap borsası)
  4. 27 milyon ve 25 milyon dolarlık bireysel hack saldırıları

Toplamda Hackerlerin kripto para olarak ele alındığında Kasım ayında tam olarak 316.4 milyon dolarlık vurgunları öne çıkıyor. Bu da adeta bir rekor gibi karşımıza çıkıyor.

Binance Borsası ise SEC’ten tarihi ceza aldı!

Hack saldırıları ile birlikte aynı zamanda Binance borsası da gündeme bomba gibi düştü. Kara para aklama gibi işlemlerden dolayı Binance 4,3 milyar dolar değerinde bir cezayı ödemeyi kabul etti. Üstelik CEO CZ’de bu anlamda istifa etmek durumunda kaldı. Tüm bu yaşanan gelişmelere rağmen Bitcoin yükselişini sürdürürken 2023 yılı için de rekor kırarak ilerlemesini devam ettiriyor.

Etiketler Kripto Para Binance
Yorumlar
Kalan Karakter 800