JPMorgan'dan, Bitcoin yatırımcılarını sevindiren açıklama

JPMorgan'ın stratejistleri, Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) ETF'sindeki kâr satışlarından kaynaklanan satış baskısının büyük ölçüde azaldığını, ancak spot Bitcoin ETF'leri için alınan işlem ücretlerinin hâlâ diğer alternatif ürünlere kıyasla yüksek seviyede olduğunu belirtti.

Güncelleme:

ABD'de spot Bitcoin ETF'lerinin piyasaya sürülmesinin ardından geçen iki haftalık süre içinde, banka analistleri en büyük kripto paranın değerindeki %20'nin üzerindeki düşüşü incelemeye aldı. Bu gerilemede, yatırımcıların kâr elde etme amacıyla gerçekleştirdiği Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) yatırım ürününü iskontolu olarak satışa çıkarmalarının, düzeltmenin ana sebeplerinden biri olduğuna vurgu yapıldı.

Analistler, kâr satışlarının büyük ölçüde sona erdiği konusunda hemfikir olsalar da, JPMorgan tarafından yapılan bir uyarı dikkat çekti. JPMorgan'a göre, spot Bitcoin ETF'leri için alınan işlem ücretleri hala diğer alternatif ürünlere kıyasla oldukça yüksek seviyede. Bu işlem ücretlerinin azaltılmaması durumunda, borsada işlem gören yatırım fonlarından çıkışların devam etme olasılığı bulunuyor. Şu an %1,5 oranında işlem ücretine sahip olan Grayscale'in en büyük rakipleri BlackRock ve Fidelity, ETF ürünleri için %0,25 oranında işlem ücreti sunuyor.

JPMorgan stratejistleri daha önce de ETF gelişmelerinin piyasa katılımcılarını hayal kırıklığına uğratabileceği konusunda bir not paylaşmıştı.

GBTC, piyasanın en büyük Bitcoin fonu olarak biliniyor ve ETF'e dönüştükten sonra yaklaşık 4,3 milyar dolarlık BTC çıkışı yaşandı. Bu satışlar arasında, FTX'in sahip olduğu GBTC'lerin satışından kaynaklanan en büyük çıkış dikkat çekti.

Bitcoin, hafta başındaki sert düşüşün ardından 40.000 doların altını test etmeye başlamış olsa da, geri kalan haftada daha düşük volatiliteyle yatay bir seyir izledi. Son 24 saatte stabil seyreden Bitcoin, şu anda 40.000 dolar sınırına yakın bir değerde işlem görüyor.

Etiketler Bitcoin
Yorumlar
Kalan Karakter 800