İran Asgari Ücret 2023

İran dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biridir. Doğalgaz ve petrol gelirleriyle bilinmektedir. Peki, İran’da 2023 asgari ücreti ne kadardır? İran net asgari ücret ne kadar? İran’da asgari ücret kaç Tümen?

Güncelleme:

Ülkelerin ekonomik düzeyine göre belirlenen asgari ücretlerin 2023 yılında ne kadar olduğu çokça araştırılan konular arasında.  En çok aratılan ülkelerin başında ise doğalgaz ve petrol deyince akla gelen İran geliyor. 'İran’da asgari ücret ne kadar?' sorusunu sizler için cevaplandırdık.

İran’da Asgari Ücret Ne Kadar?

İran’da resmi para birimi İran Riyali’dir. İran’da asgari ücret diğer ülkelerle kıyaslandığında oldukça düşüktür.  Asgari ücret meslek gruplarına göre farklılık göstermektedir. Türk Lirası olarak ele alındığında, mimar ve mühendisler 1132 TL asgari ücret alırken, garsonlar 650 TL almaktadır. Batılı ülkelerin uyguladığı ambargolar ülke ekonomisini etkilemektedir.

İran’da Asgari Ücret Kaç Riyal?

İran'da asgari ücret resmi para birimleri olan Riyal cinsinden 26.554.950 İran Riyali'ne eşittir

İran’da Asgari Ücret Kaç Tümen?

Tümen, İran’da gayri resmi para birimidir. İran’da asgari ücret 2.655.495 Tümen’dir.

İran’da Asgari Ücret Kaç Dolar?

İran'ın asgari ücreti Dolar olarak hesaplandığında yaklaşık olarak 637 Dolar'a tekabul ediyor.

İran Net Asgari Ücret Ne Kadar?

2023’de İran’da asgari ücret ortalama 26.554.950 İran Riyali olmuştur. Bir İran Riyali 0,000024 dolara tekabül etmektedir. Bu da oldukça düşük bir ücrettir. İran’da yaşayanlar sık sık geçinemedikleri için eylem yapmaktadır.

Yorumlar
Kalan Karakter 800