İngiliz bankadan Bitcoin tahmini: '200 bin dolar olacak'

İngiltere bankalarından Standard Chartered, yeni bir tahminde bulunarak, Bitcoin ETF'lerinin onaylanması durumunda 2025 yılına kadar Bitcoin'in 200 bin dolara yükselebileceğini açıkladı.

Güncelleme:

Banka, bu tahminini spot Bitcoin ETF'lerinin 50-100 milyar dolar arasında bir giriş çekebileceği beklentisine dayandırdı. Standard Chartered Dijital Varlıklar Başkanı Geoff Kendrick ve analist Suki Cooper'ın raporunda, "Eğer ETF ile ilgili girişler beklediğimiz gibi gerçekleşirse, 2025 sonunda 200 bin dolar yakın bir seviyenin mümkün olduğunu düşünüyoruz" ifadelerine yer verildi.

Analistler, ETF onaylarının Bitcoin'e katılımı normalleştirmek için bir dönüm noktası olabileceğini belirtti. Banka daha önce yaptığı değerlendirmede Bitcoin için 100 bin dolar tahmininde bulunmuştu. Ancak, bu yeni tahminin gerçekleşmesi için Bitcoin'in mevcut seviyesinden 4 katından fazla bir artış göstermesi gerekmektedir. Bitcoin, şu anda 46 bin 770 dolar seviyelerinde işlem görüyor.

ETF kararı bekleniyor

Diğer yandan, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) ETF başvuruları için karar tarihi yaklaşıyor. Kurumun, ARK ve 21 Shares başvurusu için 10 Ocak'a kadar karar vermesi bekleniyor. Piyasalar, SEC'in ETF'lere onay verme olasılığına ilişkin iyimser bir tutum sergiliyor.

SEC Başkanı Gary Gensler ise dün yaptığı açıklamada, kripto para yatırımcılarına dikkat çekerek, kripto varlık yatırımları veya hizmeti sunanların federal menkul kıymet yasalarına uymayabileceğine işaret etti. Gensler, kripto varlık menkul kıymetlerine yatırım yapanların, yatırımlarıyla ilgili önemli bilgilerden ve diğer önemli korumalardan mahrum kalabileceklerini anlamalarının önemine vurgu yaptı.

Etiketler Bitcoin
Yorumlar
Kalan Karakter 800