Hollywood'dan iş dünyasına kayan yıldız: Ryan Reynolds

Oyunculuk kariyeri kadar, iş dünyasındaki başarısıyla da bilinen Ryan Reynolds, servetinin 350 milyon dolar olduğu biliniyor. Peki Ryan Reynolds kimdir? Yatırımları nelerdir?

Ryan Reynolds hayatı
Ryan Reynolds hayatı

Hollywood'da ünlü bir aktörü Ryan Reynolds, Hillside adlı bir diziyle oyunculuk kariyerine başladı. Daha sonrası "Deadpool" serisi iki filmle tanındı. Türkiye’de Netflix’te gösterime giren Red Notice filmiyle uluslararası üne kavuştu. Ancak, aktörlük yeteneği dışında, Reynolds da son derece başarılı bir iş adamıdır.

1976’ doğumlu aktörün tahmini servetinin şimdilik 350 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor. Reynolds’un bu muazzam serveti nasıl kazandığını daha yakından inceleyelim.

Oyunculuk kariyeri
Oyunculuk kariyeri

Ryan Reynolds, 1990'ların başında Kanada'da "Hillside" adlı bir dizide oyunculuk kariyerine başlangıç yaptı. Reynolds kısa süre sonra "Two Guys, and a Girl, and a Pizza Place" adlı bir ABD komedisinde de rol aldı. Oyuncu, kariyeri boyunca birçok türde filmde rol alsa da en çok "Deadpool" filmiyle tanındı. İlk Deadpool filmi, dünya genelinde 783 milyon dolar hasılat yaparak büyük bir başarıya imza attı. Deadpool 2'nin hasılatı da bir öncekine benzerdi. Ryan, ilk film için 2 milyon dolar aldı ve filmin başarısı üzerine ekstra gelir de elde etti.  Reynolds, 2017'de Forbes'un en çok kazanan aktörleri listesine 15. sıradan girdi ve o yıl 21,5 milyon dolar kazandı. Üçüncü Deadpool filmi de yakında gösterime girecek. Ayrıca, Netflix'in "Six Underground" ve "Red Notice" gibi filmlerinden 48.5 milyon, Apple TV+'ın "Spirited" adlı filminden ise 20 milyon dolar kazandı.

İş imparatorluğu ve yatırımlar
İş imparatorluğu ve yatırımlar

Reynolds sadece oyunculukla sınırlı kalmayıp iş dünyasında da başarılı yatırımlara imza attı.. Oyunculuk arkadaşı Rob McElhenney ve bir grup yatırımcıyla  Formula 1 yarış takımı Alpine'ye 218 milyon dolarlık bir yatırımla destek verdi. Reynolds ve McElhenney, 2020'de Galler futbol takımı Wrexham AFC'yi 2,5 milyon dolara satın aldılar. 2023'te takım, Ulusal Lig şampiyonluğunu kazandı ve İngiliz Futbol Ligi'ne yükselme hakkını elde etti.

Girişimcilik ve marka ortaklıkları
Girişimcilik ve marka ortaklıkları

Reynolds, 2018'de kurduğu Maximum Effort adlı yapım ve pazarlama ajansıyla da dikkat çekti. Bu ajans, Match ve Mint Mobile gibi markalar için viral reklam kampanyaları oluşturdu. Aktör, Mint Mobile'ın sahibi olarak markanın ana sözcüsü oldu ve bu şirket 2023'te T-Mobile tarafından 1,35 milyar dolara satın alındı. Reynolds, 2018 yılında içki şirketi Aviation Gin'in hissesini satın aldı ve markanın kreatif direktörü ve yönetim kurulu üyesi oldu. İki yıl sonra Reynolds, Aviation Gin'i tahmini 610 milyon dolara Avrupalı içecek şirketi Diageo'ya sattı.

Ünlü aktör son olarak nisan 2023'te Kanadalı  küresel bir ödeme şirketi olan Nuvel’in hisselerini satın aldı.

1976 doğumlu Reynolds’un yatırımlarına bu hızla devam ettiğinde 60 yaşına gelmeden dünyanın en zenginleri listesine gireceği düşünülüyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800