Gram altında tarihi zirve! Ne kadar oldu?

Altın fiyatları, Fed tutanakları öncesi yükselişi sürdürüyor. Gram altın yeni bir rekor kırdı. Peki gram altın fiyatı ne kadar oldu?

Güncelleme:

Fed toplantı tutanakları öncesi altın fiyatlarındaki yükseliş devam ederken, Citi'den gelen yeni bir tahmin, ons altın için dikkat çekici bir perspektif sunuyor. Küresel düzeyde zayıflayan dolar ve güvenli varlıklara olan talepteki artış, ABD Merkez Bankası'nın toplantı tutanakları öncesinde ons altının beşinci işlem gününde artışını sürdürdü. Şu an itibarıyla ons altın, 2032 dolara kadar çıkarak 2028 dolardan yüzde 0,22 primle işlem görüyor.

Ons altındaki yükseliş ve dolar/TL ile birlikte gram altın da değer kazancını sürdürerek tarihin en yüksek seviyesini 2021 liraya taşıdı. Saat 10.30 itibarıyla gram altın, yüzde 0,43 primle 2020 liradan alıcı buldu.

Citi'den altın tahmini

Citi'nin Kuzey Amerika Emtia Araştırmaları Başkanı Aakash Doshi, külçe altın için öngörülerini paylaşarak, 2024'ün ikinci yarısında ons başına 2 bin 150 doların baz senaryo olduğunu belirtti. Ayrıca, altın fiyatının ilk yarıda ortalama 2 bin doların üzerinde olabileceğine dikkat çekti. Doshi, şu anda 2 bin 20 dolardan işlem gören değerli metalin, merkez bankalarının altın alımlarının önemli ölçüde artması durumunda yüzde 50 oranında artabileceğini ve 3 bin dolara ulaşabileceğini öngördü.

Ekonomistlere göre, 3 bin dolar seviyelerine ulaşmanın en olası nedeni, merkez bankaları arasındaki dolarsızlaşmanın artması olabilir. Doshi'ye göre, stagflasyon senaryosu altın için tetikleyici bir faktör olabilir, ancak bu durumun gerçekleşme olasılığı düşük.
 
 
 
 

Yorumlar
Kalan Karakter 800