Gram altına şok tahmin! O seviyeye gelmesi için hiçbir engel yok!

Gram altın son günlerde rekor üstüne rekor kırıyor. Peki altındaki fiyat artışı ne kadar devam edecek? Altın fiyatlarını etkileyen faktörler neler? İşte detaylar…

Güncelleme:

Altın fiyatları yeni haftanın ilk gününü yine yükselişle başladı. Hem ons altın fiyatları hem de gram altın fiyatlarında ciddi artışlar devam ediyor. Altın fiyatlarında artışlar yaşanmaya devam ederken Ekonomist Mert Başaran konuya ilişkin açıklamalarında altının o seviyeye gelmesinde hiçbir engel yok dedi.

Gözler ABD enflasyon rakamlarına çevrildi

Mynet'te yer alan bilgilere göre, altın fiyatları haftanın ilk gününde de rekor bir seviyeyle açılış yaptı. Öyle ki çeyrek altın fiyatları 4 bin lirayı aştı. Ons altın ise 2180 doların üzerine çıktı. Bu hafta ise ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirimlerine ne zaman başlayacağına ilişkin belirsizliğini korurken altın fiyatları gözünü yarın açıklanacak ABD enflasyon rakamlarına çevrildi.

Seçimden sonraki ilk ay önemli

Yerel seçimlerin yaklaşması ile birlikte yatırımcılar altında durmaya devam ediyor. Son günlerde ki artışlar ile birlikte yatırımcılar yönünü bu tarafa dönmüş durumda.

Konu ile alakalı ünlü ekonomist Mert Başaran, ons altın fiyatlarında yüzde 5 düşüş yaşansa bile bu düşüşün dolar/TL ile telafi edilebileceği dolayısıyla da gram altında düşüşlerin yaşanacağını ifade etti. Başaran, “Altın biraz durmanız gereken bir yer. En azından seçimden sonraki 1 aya kadar altında biraz durmanız lazım” ifadelerini kullandı.

Altın 3000 TL’yi görebilir

31 Mart yerel seçimlerinin yaklaşma ile beraber altın fiyatları her geçen gün artış devam ediyor. Yerel seçimlerden sonra ise fiyatların daha da artması bekleniyor. Altının gram fiyatının 3000 TL’yi görme ihtimali olduğunu söyleyen Ekonomist Başaran, “Şu anda baktığınızda yüzde 40 bir getirisi kalmış. Bu yüzde 40 getiri de çok olası. Yani 3.000 TL olmaması için bir sebep görmüyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
Kalan Karakter 800