Bitcoin'de yükseliş sürüyor: 44 bin doları geçti

Dünya genelinde en yüksek piyasa değerine sahip kripto para birimi olan Bitcoin, gece saatlerinde Nisan 2022'den bu yana ilk defa 44 bin doların üzerine çıktı.

Bitcoin, ABD Merkez Bankası'nın sıkılaştırma döngüsünün sona erdiği beklentileri ve ABD düzenleyicilerinin yakın bir zamanda Bitcoin borsasında işlem gören bir fonu onaylayabileceği beklentisiyle, geçtiğimiz günlerde kritik bir seviye olan 40 bin doları aşarak Nisan 2022'den bu yana en yüksek değerine ulaştı. En yüksek hacimli kripto para birimi olan Bitcoin, son 24 saatte yüzde 5'in üzerinde değer kazanarak 44 bin 488 dolara kadar yükseldi ve olumlu durumunu sürdürdü.

Bitcoin fiyatları neden arttı?

Bitcoin'in fiyatındaki artışın etkisiyle, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) yakın bir gelecekte Bitcoin spot ETF'sini (borsa yatırım fonu) onaylayabileceği beklentileri daha da güçlendi. Ayrıca, ABD'de enflasyonun yavaşladığına dair verilerin, Fed'in faiz artırımlarını tamamladığı öngörülerini desteklemesi, Bitcoin'deki yükselişi destekledi.

Bitcoin, 2021 yılının kasım ayında 68 bin 990 dolar seviyesine ulaşmış, ancak o tarihten itibaren yaklaşık olarak yüzde 39'luk bir değer kaybı yaşamıştı.

Etiketler Bitcoin
Yorumlar
Kalan Karakter 800