Bitcoin'de ETF kararı bekleniyor! SEC başkanından kripto para ile ilgili açıklama...

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) spot Bitcoin Borsa Yatırım Fonları (ETF) hakkındaki kararını beklerken, SEC Başkanı Gary Gensler, kripto para yatırımcılarına önemli tavsiyelerde bulundu.

Güncelleme:

SEC Başkanı Gary Gensler, kripto varlıklarına yatırım düşünenlere önemli konular hakkında X sosyal medya hesabından bilgi verdi. Gensler, kripto varlık yatırımları veya hizmet sunanların federal menkul kıymet yasalarına uymama riskine dikkat çekti. Ayrıca, kripto varlık menkul kıymetlerine yatırım yapanların, yatırımlarıyla ilişkili önemli bilgilerden ve korumalardan yoksun kalabileceğini vurguladı.

Gensler, kripto varlıklara yapılan yatırımların yüksek risk taşıdığını ve genellikle değişken olduğunu belirterek, çeşitli platformların ve kripto varlıklarının değer kaybettiği veya iflas ettiği durumlarına dikkat çekti. Kripto varlıklarına yatırım yapanların önemli risklere maruz kaldığını ve dolandırıcıların bireysel yatırımcıları kripto varlıklarının popülerliğinden faydalanarak tuzağa çekmeye çalıştığını açıkladı.

SEC kararı bekleniyor

Dünyanın önde gelen varlık yönetim şirketleri arasında bulunan Blackrock, VanEck, WisdomTree, Fidelity, Bitwise, Grayscale Investments ve Invesco, spot Bitcoin ETF'leri için SEC'e başvuruda bulunmuştu. Ancak SEC, spot Bitcoin ETF'leri ile ilişkili risklere karşı daha temkinli bir yaklaşım sergilemişti, bu da talebin yoğun olmasına rağmen onay sürecinin zorlu geçebileceğini gösteriyordu.

Geçen yıl SEC'in kripto varlık yönetimi şirketi Grayscale'in spot Bitcoin ETF başvurusunu reddetmesini eleştiren bir federal mahkeme, bu kararı hatalı bularak bozmuştu. Spot Bitcoin ETF'leriyle ilgili olası onay spekülasyonlarıyla birlikte, SEC'in büyük borsalarla görüşmelerde bulunduğu haberleri geçen hafta gündeme gelmişti.

Son olarak, SEC'e spot Bitcoin ETF için başvuruda bulunan şirketlerin güncellenmiş dosyalarını sunmalarının ardından birkaç gün içinde SEC'in kararının açıklanabileceği şeklinde yorumlanmıştı.

Etiketler Bitcoin
Yorumlar
Kalan Karakter 800