Bitcoin yarılanması (halving) nedir? Ne zaman yapılacak? Bitcoin yarılanması, kripto para fiyatların

Bitcoin halving (Bitcoin yarılanması) nedir? Bitcoin halving ne zaman yapılacak? Bitcoin yarılanmasından sonra fiyatlar yükselecek mi? İşte bu soruların cevapları…

Güncelleme:

Bitcoin halving nedir?

İlk olarak 2012 yılında başlayan Bitcoin halving, her 4 yılda bir gerçekleşiyor. Madencilerin gelirlerinin veya ödüllerinin yarılanması anlamına gelen bu süreç 2024 yılında da devam edecek.

2009 yılında Bitcoin ilk piyasaya çıktığında madencilik ödülü 50 BTC idi. Bu 2012 yılında 25 BTC, 2016 yılında 12.5 BTC ve 2020 yılında 6.25 BTC’e düştü. 2024 yılında ise artık 3.125 BTC’e düşecek. İşte bu aşamada Bitcoin çıkartan kişi sayısının azalması da beklenirken madencilik dönemi artık yavaş yavaş azalacak. Elbette sadece Bitcoin için bahsettiğimiz bu durumdan diğer kripto paralar etkilenmeyecek.

Bitcoin yarılanması (halving) nedir? Ne zaman yapılacak? Bitcoin yarılanması, kripto para fiyatların resim: 0

Bitcoin halving ne zaman?

Bitcoin halving için her 210.000 tane blok açılması ve ödüllerinin alınması gerekiyor. Bunun 2024 yılında ortalama olarak Nisan aylarına denk gelmesi öngörülüyor. Bitcoin arzı en fazla 21 milyon olarak gerçekleşeceğinden dolayı bu her 4 yılda bir gerçekleşecek olan bir yarılanma olarak karşımıza çıkıyor. Şuan piyasada 19.42 milyon BTC bulunuyor.

Bitcoin halving (Bitcoin yarılanması) fiyatları nasıl etkiler?

Bitcoin fiyatlarına etki edecek olan en önemli hadise yarılanmadır. Çünkü madencilik azalacak, BTC çıkartılması daha da zorlaşacak. İşte bundan dolayı piyasaya yeni BTC sürülmeyecek. Bu durumda talebi artırırken arzı azaltacak. Bundan dolayı halving öncesinde alımların yoğunlaşması ve BTC fiyatlarının yükselmesi normal bir durum olarak karşımıza çıkacaktır. Ancak söz konusu kripto para olduğunda hiçbir şekilde fiyatların düşeceğini veya yükseleceğini öngörmek mümkün değil.

Etiketler Bitcoin Kripto Para btc
Yorumlar
Kalan Karakter 800