Bitcoin fiyatlarında düşüş! Aralık ayından beri ilk kez...

Bitcoin'in değeri, geçen yılın aralık ayından bu yana ilk defa olmak üzere yaklaşık %5 düşüşle 39 bin doların altına gerileyerek yeni bir düşük seviye kaydetti.

Coinmarketcap analiz şirketinin verilerine göre, küresel kripto para piyasası değeri son 24 saatte yaklaşık %4,91 oranında azalarak 1 trilyon 520 milyar dolara düştü.

39 bin dolara düştü

Önde gelen kripto para birimi Bitcoin'in fiyatı, geçen aralık ayından bu yana ilk defa olmak üzere son 24 saatte %4,85 düşüşle 39 bin doların altına geriledi.

Bugün TSİ 15.35'te 38 bin 779 dolardan işlem gören Bitcoin, haftalık bazda %10'a yaklaşan bir değer kaybına uğradı.

Bitcoin, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) Bitcoin spot ETF'sini onaylamasının ardından, kripto para birimine yeni yatırımcıları çekeceği beklentisiyle yükselmişti.

Ağustos 2023'ten bu yana Bitcoin, yaklaşık %70 oranında değer kazanmıştı. 10 Ocak'ta SEC, Bitcoin fiyatını doğrudan takip eden borsa yatırım fonlarını onaylamıştı, bu da kurumsal ve özel yatırımcıların kripto piyasasına girişini kolaylaştırmıştı.

Bu onay sonrasında Bitcoin fiyatındaki %20'yi aşan düzeltme dikkat çekerken, piyasa değeri bakımından ikinci sırada bulunan Ethereum ise son 24 saatte %6'dan fazla değer kazanarak 2 bin 210 dolara ulaştı.

Etiketler Bitcoin
Yorumlar
Kalan Karakter 800