Bitcoin 47 bin dolar seviyesini aşarak rekor kırdı

Kripto para birimi Bitcoin'deki yükseliş sürüyor. Bitcoin fiyatı, Nisan 2022 sonrasında dün akşam itibariyle ilk kez 47 bin dolar seviyesini aşarak rekor kırdı.

Güncelleme:

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) izin vereceği beklentileri, fiyat artışında etkili oldu. Bazı şirketlerin, spot ETF için ücret bilgilerini içeren güncellenmiş başvurularını SEC'e sunmaları, birkaç gün içinde SEC'in spot Bitcoin ETF'ye ilişkin kararının açıklanabileceği şeklinde yorumlandı. Bu gelişmelerin ardından Bitcoin'in fiyatı, günlük yüzde 6 artarak 47 bin doları geçti.

Standard Chartered bankası, Bitcoin borsa yatırım fonlarının (ETF) Amerika Birleşik Devletleri'nde onay alması ve başarılı olması durumunda, Bitcoin'in önümüzdeki yılın sonuna kadar yaklaşık 200.000 dolara ulaşabileceğini öngörüyor. Banka, fiyat tahminini 2024 yılı sonuna kadar 437.000 ila 1,32 milyon Bitcoin'in Amerika Birleşik Devletleri'nde listelenen spot Bitcoin ETF'lerinde tutulacağı varsayımına dayandırdı. Bu senaryonun, 50-100 milyar dolar arasında bir girişe denk gelebileceğini tahmin ediyorlar.

Standard Chartered'ın dijital varlıklar başkanı Geoff Kendrick ve değerli metaller analisti Suki Cooper, Twitter'da paylaştıkları bir raporda, "ETF ile ilgili girişler beklediğimiz gibi gerçekleşirse, 2025 sonunda 200.000 dolara yakın bir seviyenin mümkün olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandılar.
 
 
 
 

Etiketler Bitcoin
Yorumlar
Kalan Karakter 800