Bitcoin 18 ayın en yüksek seviyesinde

Bitcoin, son 18 ayın en yüksek seviyesine ulaşarak 36 bin doların üzerine çıktı.

Geçen yıl, kripto varlıklar Terra ve Luna, kripto piyasasındaki derin düşüşle 1,5 trilyon dolarlık bir değeri silmişti.

Bloomberg Intelligence analistleri James Seyffart ve Eric Balchunas tarafından hazırlanan bir rapora göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Perşembe günü "teorik olarak onay emri verme" olasılığına işaret ederek en az sekiz günlük bir pencere açtı. Rapora göre, onaylar bu ay içinde gelmese bile, 10 Ocak'a kadar onaylanma olasılığı hala yüzde 90 civarında.

Düzenleyici kurumun potansiyel onay vereceği beklentisi, 10 yılı aşkın süren müzakerelerin ardından kripto varlığın bu yıl yüzde 120 prim yapmasına neden oldu. Caroline Mauron, Orbit Markets'in kurucu ortağı ve kripto varlık türevleri likidite sağlayıcısı, Bitcoin rallisinin devam edeceğine dair beklentilerin sürdüğünü belirtti. Aynı dönemde küresel hisse senetleri sadece mütevazı bir yüzde 10 artış gösterdi.

eToro Piyasa Analisti Josh Gilbert, "Rallinin bir sonraki aşamasında ETF beklentisi, katalizörlerin başında geliyor" dedi. Gilbert, ETF'nin yanı sıra, Fed'in faiz artırımlarını şimdilik durduracağı beklentileri ve gelecek yıl yapılacak bir Bitcoin-halving'in de ralliyi desteklediğini ifade etti.

Etiketler Bitcoin
Yorumlar
Kalan Karakter 800