2023 Güncel Bekçi Maaşları Ne Kadar Oldu? Güncel Zamlar

Temmuz 2023'te bekçi maaşlarında yapılan zamlar ve güncel maaş bilgisi, bekçilik mesleği için başvuru şartları bu yazıda yer almaktadır.

Güncelleme:

Bekçi maaşları, her Temmuz ayında memur ve emekli maaşlarına yapılan zamlarla birlikte güncelleniyor. 2023 yılında da bu geleneğin dışına çıkılmadı ve enflasyon verilerine dayanarak bekçi maaşlarında bir artış yapıldı. En düşük memur maaşının 22 bin TL olacağı bilgisi, milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen detaylardan biriydi. Peki, bu zamla birlikte 2023 yılında bekçi maaşları ne kadar oldu?

2023 Güncel Bekçi Maaşları Ne Kadar Oldu? Güncel Zamlar resim: 0

2023 Yılında Zamlı Bekçi Maaşı Ne Kadar Olacak?

2023 Temmuz ayında memur maaşlarına uygulanan zamla birlikte bekçi maaşları da bir artış gösterdi. Bu zamla en düşük bekçi maaşı 27 bin 579 TL olurken, en düşük memur maaşı ise 22 bin TL olarak belirlendi. Enflasyon oranının 5 Temmuz'da açıklanmasıyla, bekçi maaşlarına yapılacak zam miktarı da kesinlik kazandı. Maaşlar, memurun görevine, unvanına, derecesine ve mesleki kariyerine göre kademeli bir artış gösteriyor.

2023 Güncel Bekçi Maaşları Ne Kadar Oldu? Güncel Zamlar resim: 1

Bekçilik İçin Başvuru Şartları Nelerdir?

Bekçilik mesleğine adım atmak isteyenlerin bilmesi gereken başvuru şartlarını sizler için derledik. Başvuru şartları arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, en az lise mezunu olmak, belirtilen boy ve beden kitle indeksi aralığında olmak (en az 167cm olmak ve beden kitle endeksi 18-27 arasında olmak) gibi kriterler bulunmaktadır. Ayrıca adayların, belirli tarihlerde askerlik görevini tamamlamış olması, belirli suçlardan mahkûm olmamış olması, polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olması gibi bazı özel kriterlere de uyması gerekiyor.

Bekçi nasıl olunur? İçeriğimize göz atmayı unutmayın.

Etiketler bekçi maaşları Zam
Yorumlar
Kalan Karakter 800