Avrupa Otomobil Pazarında Lider Değişti: Mart 2025'in En Çok Satanı Peugeot 208 Oldu!
Avrupa otomobil pazarının zirvesinde Mart 2025 itibarıyla bir değişim yaşandı. Son aylarda satış listelerinin en üst sırasında yer alan Dacia Sandero, liderlik koltuğunu Fransız rakibi Peugeot 208'e kaptırdı.
Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Paradurumu'na abone olun
Paradurumu'na Google News'te abone olun
Abone OlJATO Dynamics tarafından açıklanan verilere göre, Peugeot'nun kompakt hatchback modeli 208, Mart 202'te Avrupa'da en çok satılan otomobil unvanını kazandı. Peugeot 208, 2
.241 adetlik satış rakamına ulaşarak zirveye yerleşti. Bu rakam, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7'lik bir artışa işaret ediyor.
Mart 202
'in En Çok Satanı Peugeot 208 Oldu!
Ocak ve Şubat aylarının lideri olan Dacia Sandero ise Mart ayında ikinci sıraya geriledi. Sandero'nun satışları bir önceki yıla göre yüzde 6 oranında azalarak 24.77 adet olarak kaydedildi. Yaşadığı küçük düşüşe rağmen Dacia Sandero, uygun fiyatı ve pratikliği sayesinde Avrupa pazarındaki güçlü konumunu korumayı sürdürüyor.
Listenin üçüncü sırasında yer alan Renault Clio, 23.062 adet satıldı. Clio, geçen yıla göre yüzde 3'lük bir düşüş yaşasa da segmentindeki popülerliğini korumayı başardı. Dördüncü sırada 22.826 adet satışla Nissan Qashqai bulunuyor. Ancak Qashqai'nin satışlarında bir önceki yıla göre yüzde 9'luk bir azalma gözlendi. Beşinci sırada karşımıza çıkan Volkswagen Golf ise 21.3 adet satıldı. Golf satışlarındaki yüzde 17'lik düşüş, Avrupa'da geleneksel orta sınıf hatchbacklere olan ilginin genel bir azalış içinde olduğunu gösteriyor.
İlk 10 listesinde dikkat çeken modellerden biri de Volkswagen Tiguan oldu. Tiguan, satışlarını bir önceki yıla göre yüzde 42 gibi etkileyici bir oranda artırarak 19.91 adetlik satışa ulaştı ve dokuzuncu sıraya yerleşti. Bu güçlü yükseliş, modelin yenilenen versiyonunun pazarda olumlu karşılandığını ortaya koydu. İlk 10 listesindeki diğer modeller sırasıyla Volkswagen T-Roc, Opel/Vauxhall Corsa, Peugeot 2008 ve Ford Puma oldu.