Altcoinlerde güvenlik açığı! Düşüşe geçti!

Telcoin'in merkeziyetsiz finansal ürün platformunda kullanılan token'ı TEL, mobil uygulamada yaşanan bir sorun nedeniyle yüzde 40 değer kaybetti.

Güncelleme:

Telcoin'in merkeziyetsiz finansal ürün platformunda kullanılan token'ı TEL, mobil uygulamada yaşanan bir sorun nedeniyle yüzde 40 değer kaybetti. Telcoin ekibinin yaptığı açıklamaya göre, sorun Telcoin Wallet'ın kendisinden değil, Polygon'daki cüzdanın kullanımından kaynaklandı.

Altcoinlerde güvenlik açığı! Düşüşe geçti! resim: 0

Altcoinlerde olan bu sorunun endişe verici olduğunu fakat yine de sorunu çözeceklerini söyleyen ekip, uygulama ile ilgili mağduriyet yaşayan herkesin sorunlarını çözeceklerini belirtti. Bununla birlikte kripto para kaybeden insanların bu mağduriyetten kurtulacaklarını vurguladı.

Telcoin, mobil kullanıcılar için finansal uygulamalar geliştirmek amacıyla Polygon blockchain'ini kullanarak para transfer aracı olarak hizmet veriyor. Ancak mobil uygulamadaki sorun, kullanıcıların bakiyelerinin kaybolmasına neden oldu. Blockchain güvenlik firması PeckShield, bu sorunun 1,3 milyon dolarlık kripto paranın kaybına yol açtığını belirledi.

Sorunun farkına varır varmaz uygulama geçici olarak donduruldu!

Telcoin ekibi, sorunun farkına varır varmaz uygulamayı geçici olarak dondurdu. Bugün öğlen saatlerinde yapılan açıklamada, "Uygulama hizmetini tekrar açmadan önce tüm cüzdanların bakiyelerini düzeltmeyi planlıyoruz" denildi. Hiçbir anahtarın, backend sisteminin veya kullanıcı verisinin zarar görmediği vurgulandı. Telcoin'in yaşadığı bu sorun, kripto topluluğu içerisinde karşılaşılabilecek sorunlar arasında yer alıyor. Bu sorunun kısa sürede çözülmesi kullanıcıların mağduriyetlerinin kısa sürede giderilmesi konusunda oldukça önemli hale geliyor.

Sorunun farkına varıldığında uygulamanın dondurulması ekiplerin bu alanda güzel bir çalışma yürüttüğünü ifade eden önemli bir adım olarak karşımıza çıkıyor.

Etiketler Güvenlik
Yorumlar
Kalan Karakter 800