7 bin Bitcoin sahibi cüzdanının açılması için 2 hakkı kaldı! Siz denemeye cesaret edebilir miydiniz?

Dünya üzerinde bir cüzdan düşünün. İçerisinde 7 bin Bitcoin var. Yani ortalama 210 milyon dolar! Ancak açılamıyor...

Güncelleme:

Dünya üzerinde bir cüzdan düşünün. İçerisinde 7 bin Bitcoin var. Yani ortalama 210 milyon dolar! Ancak tam olarak bunu açmanız için 2 tane deneme hakkınız kaldı. Ne yapardınız? İşte konu tam olarak da bunun üzerine dönüyor.

Sayılı kripto paralardan bir tanesi olan Ripple’ın eski yöneticilerinden bir tanesinin başından geçen bu olayın baş aktörü Stefan Thomas! Thomas, içerisinde 7 bin Bitcoin bulunan bir cüzdana sahip. Ancak açmak için o kadar çok deneme yapmış ki artık son 2 hakkı kalmış. Bu durumu duyan kripto para şirketi Uncipread, teklifini Twitter üzerinden herkese açık bir şekilde duyurdu.

7 Bin Bitcoin bulunan cüzdanın sırrı

2011 yılında Satoshi Nakamoto tarafından düzenlenen bir yarışmada tam 7002 Bitcoin kazanan Thomas bunu IronKey isimli bir cüzdanda saklamaya karar verdi. Cüzdan 10 kereden fazla hatalı girilen şifre sonrasında yok oluyor. Şu ana kadar 8 kere hatalı şifre girilen cüzdandaki tüm BTC’ler yok olma tehlikesi ile karşı karşıya.

Uncipread isimli şirket bu deneme hakkını çok gez geçtiğini ve 10 defadan daha fazla cüzdana erişim sağladığını iddia ediyor. Üstelik bunu ise defalarca kez yaptıklarını söylüyor. Bunun sonucunda cüzdana tam 200 trilyon defa deneme yapılacak ve içlerinden bir tane doğru şifre belirlenerek cüzdan açılabilecek.

Etiketler Bitcoin
Yorumlar
Kalan Karakter 800