Konut yatırımında ABD şehirleri fark attı

Zenginlerin ev almak için en çok tercih ettiği şehirler listesinde ABD, ilk 10 sıranın 5’ini aldı. Emlak broker şirketi International Realty Group’un (IRG) kurucusu Giovanna Guzman, kârlı ve yüksek kira getirisi olması nedeniyle Amerikan şehirlerinin tercih edildiğini söyledi.

Güncelleme:

Veri firması Altrata’nın anketine göre, zenginlerin ev sahibi olmak için tercih ettiği yerler listesinde ABD şehirleri, ilk 10 sıranın 5’ini, ilk 20’de ise 14 sırayı aldı.  ABD’de ev sahibi olmanın gözde yatırım haline gelmesinin nedenlerini Amerika’nın önde gelen emlak broker şirketi İnternational Realty Group’un (IRG) ortakları Cengiz Bayırlı ve Giovanna Guzman değerlendirdi. Guzman, konut satışının devlet güvencesinde yapılması, işlemlerin kısa sürede tamamlanması, yatırımın kârlı olması ve yüksek kira getirisinin ABD’de konut satışını cazip hale getirdiğini söyledi.

20 yılı aşkın süredir özellikle Miami’de yatırımcılar ile inşaat şirketlerini tanıştırdıklarını, yatırım yapmalarına, ortaklık kurmalarına aracılık ettiklerini belirten Guzman, son üç yıldır Türk yatırımcılardan Miami’ye yoğun bir talep olduğunu anlattı.

Konut yatırımında ABD şehirleri fark attı resim: 0
International Realty Group’un patronu Cengiz Bayırlı ile ortağı ve eşi Giovanna Guzman.

Kiracılı ve geri alma garantili

Kurduğu Property Invest USA şirketiyle de Maryland Eyaleti’nde hizmet verdiklerini aktaran Bayırlı “Yatırımcılarımıza Baltimore şehrinde hazır kiracılı konutlar satıyoruz. Evler kiracısı hazır alınıyor. Yatırımcı evrak işiyle uğraşmıyor, her şeyi onlar adına yapıyoruz. Kiraları ABD’deki hesaplarına her ayın ilk haftası yatıyor. Ayrıca gayrimenkul yatırımını aynı fiyattan geri alma garantisi veriyoruz” dedi.

Her kesimden yatırımcıya hitap ediyor

Bayırlı, Baltimore piyasasındaki ürün yelpazesine 120 bin dolardan başlayan evleri de koyarak, her kesimden yatırımcıya hitap ettiklerini kaydetti. Bayırlı, “Washington’a en yakın şehir Baltimore ve ev fiyatları Washington’a kıyasla çok ucuz. Bu durum şehri yatırımcıların gözdesi haline getiriyor” dedi.

Konut yatırımında ABD şehirleri fark attı resim: 1
Baltimore’da ürün yelpazesinde 120 bin dolardan başlayan evler de yer alıyor.

Türkiye'ye döviz girdisi sağlıyor

ABD’de emlak yatırımının Türkiye’ye döviz girişi sağladığını da ifade eden Bayırlı, “Başlangıçta ülkeden döviz çıktısı gibi gözüken bu durum birkaç yıl sonra kendini amorti ederek, ülkeye döviz kazandırıyor” diye konuştu.

Dolar bazında net yüzde 10 kâr

ABD’de emlak piyasasına dair bilgi, deneyim ve analizlerle çok özel bir sistem kurduklarını da belirten Bayırlı şöyle devam etti: “Bu sistem sayesinde yatırımcılarımıza dolar bazında yıllık minimum yüzde 10 getiri sağlıyoruz. ABD’den 120 bin dolarlık emlak alan yatırımcı aylık  1000 dolar kazanç elde ediyor. Ayrıca aldığı emlak da prim yapıyor. Bu yatırımları daha da cazip hale getiriyor.”

Etiketler konut ABD
Yorumlar
Kalan Karakter 800