EYT'liler bayram ikramiyesi alabilecek mi?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın (EYT) ilk maaşlarını Nisan ayında alacakları açıklanmıştı. EYT'lilerin bir diğer merak ettiği şey ise bayram ikramiyesi alıp almayacakları... Peki EYT'liler bayram ikramiyesi alacak mı?

Güncelleme:

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili kanun düzenlemesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda 3 Mart 2023 tarihinde kabul edildi. Karar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İlk etapta 2 milyon 250 bin EYT'li hemen emekli olabilecek. Toplamda ise 5 milyon çalışan EYT yasasıyla emeklilik hakkına sahip olacak.

EYT'liler Emekli maaşlarını ne zaman alacak?

Mart ayında emekli olan EYT'liler Nisan 17-26 arasında, emekli sicil numaralarının son hanesine göre belirlenen tarihte maaşlarını alabilecek.

25-28 Nisan arasında ise BAĞ-KUR'lular maaşlarını alabilecek.

EYT maaş promosyonu ne kadar?

 EYT'liler çalıştıkları işyerinden kıdem tazminatı alacak. Ayrıca, EYT'liler, 3 yıl maaş taahhüdü verdikleri bankadan bir kere olmak şartıyla 8 bin 500 TL'ye kadar maaş promosyonu alabilecek.

Ayrıca emekliler, maaşların taşıdıkları bankalardan düşük faizli kredi de alabilecekler. 

Emekli maaşına zam yapılacak

Ocak ve şubat ayında hesaplanan enflasyon verileri sonucu, 2023 Temmuz ayında emekli maaşına yüzde 30 zam yapılacağı düşünülüyor.

Bayram ikramiyesine zam olacak mı?

Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi emeklilere ikramiye ödemesi yapılacak. Geçen yıl 1100 TL olan bayram ikramiyesinin, bu yıl 1500 ile 2 bin TL arasında olması öngörülüyor.

Aileye ve arkadaşa borç para vermenin 4 kuralıAileye ve arkadaşa borç para vermenin 4 kuralıBirine borç para vermek, hemen hemen herkesin yaşadığı bir durumdur. Yardım etmek istediğiniz için de duygularınız devreye girer, mantıklı hareket edemezsiniz.

 

Etiketler EYT
Yorumlar
Kalan Karakter 800